Informaatikaolümpiaadi kaksikvõit läks Uuemõisa algkooli

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pupsikud.

Eile, 12. aprillil võistlesid õpilased kiires mõtlemises ja arvuti kasutamise oskuses – neljandat aastat peeti Läänemaa informaatikaolümpiaadi.

Jõukatsumine toimus orienteerumismänguna Haapsalu linnas, kus kontrollpunktides lahendati loogilist arutlust ja arvutioskusi nõudvaid ülesandeid.

14 osavõtja seast võitis 1. koha Uuemõisa algkooli võistkond “Pupsikud”: Simona Liisbet Seppi, Kertu Kiivit, Emil Laur, Vironika Bankier ja Anne-Mai Runtal.

Teisele kohale tuli Uuemõisa algkooli teine võistkond “Trooja hobused”: Piia Tomingas, Ellinor Raudsepp, Eero Eks, Elina Tomingas ja Denis Salihov.

Mõlema võistkonna juhendaja on Imbi Mäepere.

Kolmandale kohale tuli Haapsalu kutsehariduskeskuse arvutiteeninduse 1. kursuse võistkond Tanel & Gang: Tanel Alver, Robert Toots, Anneli Asser, Madis Sepp ja Tarvi Hirv. Võistkonda juhendab Mario Metshein.

Korraldaja, Läänemaa informaatikaõpetajate ainesektsiooni esimehe Jaanika Uusmani sõnul on Uuemõisa õpilaste kaksikvõit eriti tähelepanuväärne, kuna tegemist on 6. klassi õpilastega – võistlemas olid 6.–12. klassid.

Uusman ütles, et võistlus oli tasavägine ja tulemusi mõjutas palju see, kas õpilased toimisid täpselt juhendi järgi. “Oli võistkondi, kes ei lugenud juhendit lõpuni ega läinud kohale punkti, kuhu neid suunati,” ütles Uusna. See aga tähendas, et võimetekohase ülesande eest jäid selles kontrollkohas punktid saamata.

Uusman rõõmustas arvutihuviliste neidude rohke osavõtu üle. Võistluse kõige aktiivsemaks osalejaks nimetati Anneli Asser.

Mitmed õpilased hindasid võistlust küllalt keerukaks. Kõigile osavõtjaile valmistas peavalu turismiinfokeskuse äratundmine kirjelduse järgi, kimpus oldi ka anagrammidega (keaau saltgum rota = lasteraamatukogu). Samas arvas enamik võistkondi ära Haapsalu suurima tööandja (linnavalitsus).

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments