Lehm lõhkus Matsalus sookurekaamera

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neljapäeval lõhkus Matsalus sookurekaamera lehm, kellest veebikaamera kasutaja napsas ka pildi.

„Pool tundi tigedat lammutamist ja sookurgede rändekaamera pilt oli kadunud. Mikrofon jäi akude pealt tööle ja võisime vaid tõdeda, et seadmete rappimine kestis kokku tunni jagu…” kirjutas rännet jälgiva veebikaamera pilti edastav looduskalender.ee. „Lähipäevil lähme koristama riismeid ja alles siis saab öelda, mida seadmetest annab taastada, remontida või mis nõuab väljavahetamist. Heli järgi võis otsustada, et teravate ning tugevate okastega kibuvitsapõõsasse kinnitatud päikesepaneel trambiti samuti puruks.”

Kaamera taastati reede lõunaks.

Looduskalender.ee kirjutab: „Millega siis lehm kohapeal hakkama sai? Korralikult köidetud juhtmete kimbus oli tegelane ühe veebikaamera kaablihaara kätte saanud, seda tõsiselt närinud ja lõpuks puruks rebinud. Võimalus oli ka selline, et oleks võinud minna oma teed koos kaameraga… Teised vigastused olid minimaalsed.
Kaamerale leidsime Sassi poolsaarel uue asukoha, aga pudulojuste kahjustuste eest pole seegi kaitstud – tegime, mida käepäraste vahenditega teha andis.”

Sookurgede rännet saab jälgida kuu keskpaigast Matsalu rahvuspargis Sassi poolsaarel kurgede ööbimispaigas oleva mobiilse veebikaamera kaudu aadressil looduskalender.ee.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments