Vene laat tuleb täna pakasele vaatamata

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mullune vene laat meelitas Karja tänavale sadu inimesi. Foto: Arvo Tarmula

Nagu eelmistel laatadel, on tänavugi põhirõhk vene roogadel. Foto Arvo Tarmula

Neljandat korda Haapsalu vanalinnas peetav vene laat toob täna Karja tänavale paarkümmend kauplejat, kes pakuvad kõike alates viltidest kuni vene rahvusroogadeni.

Tänavu esimest korda laata korraldava Haapsalu kultuurikeskuse direktori Gülnar Murumäe sõnul ongi üle poole laadakauplejatest toidupakkujad. „Saab nii sooja suppi kui ka sooje jooke, pliine, kalamraju kui ka gulebjakasid,” nimetas ta.

Murumäe sõnul on paar osalejat pakase tõttu loobunud, kuid kõik lubatu saab teoks ja tulemata ei jäta ka Ranna rantšo miniloomad.

Venepärast meeleolu loovad koreograafiastuudio ”Lootus”, ansambel ”Barõnja” ja ”Bõliina”. Tallinnast tuleb  vene laule esitama Juri Zaljubovski, kohal on ka Ded Moroz, Snegurotška jt üllatuskülalised.

Gülnar Murumägi ei soovitanud keskpäeval algavale laadale tulemist külma ilma tõttu liiga viimasele minutile jätta. „Kauplejatel on keerulisem, sest nemad peavad paigal püsima. Kuid külastajate jaoks võiks see olla üks ilus talvepäev, mil läbi vanalinna jalutada ja vene hõrgutisi maitsta,” kutsus ta kõiki vanalinna laadale.

Murumägi julgustas kõiki läbi astuma ka Iloni Imedemaal toimuvatest töötubadest ja raamatukogu vene-teemalistelt näitustelt.

Vene laat toimus esimest korda 2012. aastal vanalinna ettevõtjate algatusel. Sellest aastast korraldab laata linn Haapsalu kultuurikeskuse kaudu. „Eelmised korraldajad enam ei jaksanud, kuid linnavalitsus leidis, et tegemist on ikkagi linna jaoks olulise sündmusega,” selgitas Murumägi.

Programm:

12 Avamine. Päeva juht Margus Luik. Folklooriansambel Bõliina

12.30 Juri Zaljubovski esitab vene laule

13 Koreograafiastuudio "Lootos"

13.30 Juri Zaljubovski esitab vene laule

14 Koreograafiastuudio "Lootos", ansambel Barõnja.

Ded Moroz, Snegurotška jt üllatuskülalised –

Lastele meelelahutuseks on kohal Ranna Rantšo miniloomaaed. Sissepääs 1 euro

Lääne Maakonna Keskraamatukogus

Näitus ”Vene laat“ näitus vene rahvakommetest ja talvistest pühadest.

Lasteraamatukogus

Tähistatakse Aleksei Tolstoi raamatu ”Kuldvõtmeke ehk Buratino seiklused” 80. sünnipäeva.

Iloni Imedemaal (Kooli 5):

13 Matrjoškade meisterdamine

15 Tamara nukuteatri õpituba

Sissepääs muuseumipiletiga

Vinoteegis "MULLiga ja MULLita" (Karja 16a)

19 viinade koolitus koos kaheksa viina pimedegustatsiooniga. Räägitakse sellest, kuidas degusteerida kanget alkoholi, viinade ajaloost ja valmistamisest. Koolitust viib läbi Aare Karolin. Osalustasu 15 EUR.

Talumehe kõrtsis

21 tantsuõhtu ansambliga

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments