Haapsalu veebikaamera raha on peaaegu koos

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Vana Haapsalu Selts on kahe viimase nädala jooksul veebikaamera raha peaaegu kokku saanud.

Veel detsembri keskel oli kokku 1800 eurot maksva kaamera rahast puudu 360 eurot. “Viimase kahe nädalaga on lahketelt inimestelt laekunud nii palju annetusi, et kaamerast lahutab meid veel 50 eurot,” ütles Vana Haapsalu Seltsi eestvedaja Merike Laur.

Laur lisas, et on kõigile annetajatele väga tänulik.

Vana Haapsalu Seltsi soov oli veel sel aastal koguda nii palju raha, et vanalinna üles panna Haapsalu veebikaamera.

Esialgu lootis Laur abi saada kohaliku omaalgatuse programmist, aga novembris tuli sealt juba teist korda eitav vastus. Detsembri keskel kutsus selts inimesi taas üles veebikaamera heaks annetama, et puuduolev summa kokku saada.

Haapsalu on ainus linn Eestis, kus pole veebikaamerat, mis edastaks kogu maailmale nähtavat pilti, mida saaks linna tutvustamisel kasutada nii omavalitsus,  kohapeal tegutsevad ettevõtted kui ka portaalid.

Pööratav veebikaamera paigaldatakse vana tuletõrjemaja torni. See hakkab edastama vaateid Haapsalu vanalinna piirkonnast. „Siis leitakse meid ka üles ja tullakse meie juurde,” ütles Merike Laur.

Vana Haapsalu Selts alustas veebikaamera heaks annetuste kogumist paar aastat tagasi. Merike Laur rääkis, et idee sündis mittehaapsallastest seltsiliikmete soovist Haapsalut sagedamini kas või virtuaalselt näha. Mõttel võeti sabast ja sündis otsus kinkida linnale päris oma veebikaamera. Avalöögi sai heategevuslik korjandus ühe seltsiliikme sünnipäevast, kui sünnipäevalaps palus kingituste asemel annetada veebikaamera heaks. Tema eeskuju järgis ka teisi.

Edasi pöörduti juba laiema üldsuse poole. Tänavuste Valge Daami päevade heategevusliku korjandusega õnnestus seltsil koguda 400 eurot.

Vana Haapsalu Selts tegutseb 2005. aastast ja on peale veebikaamera seni tuntust kogunud Haapsalu linnuse sissepääsu juurde lillepeenra rajamise ja selle korrashoidmisega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tt
12 aastat tagasi

• pöördkaamera 550tvl 330 × zoom
• välikorpus soojendusega
• kinnitusjalg
• videoserver MPEG 4 Acti
• montaažimaterjal
Analoogpildi kodeerimine digitaalseks tundub selle raha eest täielik rumalus!
Lisaks ei ole sellise kaamera pilt kõige parem. Odavama täisdigitaalse pöördkaamera saab juba 900€ eest, 1800€ eest saaks HD pilti edastava välikaamera.

Salasilm
12 aastat tagasi

1800 euro web camera??!??!? What kind of fancy schmamsy super duper hyper schmyper camera would that be? Please provide link. Last time I set up a public web camera in the church tower, it cost 250 euro, and the prices keep coming down!