Vooremaa hoiab MMil kuldgrupis 48. kohta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 
Purjetamise maailmameistrivõistlustel algasid täna Laser-klassi finaalsõidud. Kvalifikatsiooniringis Eestile olümpiakoha kindlustanud Karl-Martin Rammo ja haapsallane Vaiko Vooremaa on pärast kaht finaalsõitu kuldgrupis 42. ja 48. kohal.
 
Vooremaa sõnul oli esimene sõit raskem. "Jäin esimeses krüssus ühele rajapoolele kinni ja ei saanud ära pautida, kuna rivi paate oli ees. Seega pidin sõitma märki välja rivi sabas ja finišeerisin alles 41sena. Teises sõidus seevastu oli mul väga hea start, kuid ei osanud tänastes muutlikes oludes oodata pideva tuulepöörde tekkimist ja jätkasin keerutava tuule järgi sõitmist, mis mulle veidi kätte maksis. Sõidu lõpptulemuseks oli 27. koht," ütles ta.
 
Üldkokkuvõttes on Rammo 147 mehe seas 42. ja Vooremaa 48. positsioonil. Tubli punktieduga hoiab esikohta Austraalia purjetaja Tom Slingsby.
 
"Ilmaolud olid Fremantle'is sarnased eilsele. Poolpilves ilm takistas meretuule, niinimetatud Fremantle Doctor'i tekkimist ning purjetajad pidid rinda pistma pagilise ja keerutava maatuulega. Hommikupoolikul jagus tuult vaid 4—6 m/s, pealelõunal tugevnes see kiiruseni 5—9 m/s, kuid jäi väga auklikuks," kirjeldas võistlustingimusi Eesti jahtklubide liidu peasekretär Ott Kallas.
 
Argo Vooremaa pääses kvalifikatsioonisõitudest kuldlaevastikku tänu eile välja sõidetud 9. ja 8. finišikohale. Enne tänast oli Vooremaa 49. kohal.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments