Haapsalus hakatakse välja üürima kaua müügil olnud kortereid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kinnisvarabüroo Uus Maa analüütik Risto Vähi teatel saavutas oktoobrikuine Eesti kinnisvaraturg stabiilsuse. Suvekuid ja septembrit iseloomustanud üüripalavik andis järele, samas kui üüriturust on üha enam saamas olulisim valdkond kogu kinnisvarasektoris.

SEB äriarendusjuht eralaenude valdkonnas Triin Messimase hinnangul annab stabiilsuse kõrval tooni kartlikkus, mis on seotud probleemidega rahaturgudel.

Maa-ameti andmetel teostati oktoobrikuus üle Eesti 3082 kinnisvara ostu-müügitehingut, mida on 0,5% vähem kui septembris. Mulluse oktoobriga võrreldes on tehingute hulk tõusnud 10,2 protsenti.

Kinnisvara müüdi oktoobris Eestis 119,8 miljoni euro eest, mis on aasta lõikes üsna keskmine tulemus. Võrreldes septembriga langes tehingute koguväärtus 20 protsenti.

Nagu teisteski Eesti linnades, oli oktoober stabiilne kuu ka Haapsalus. Teostati 15 ostu-müügitehingut, mis on ühe võrra rohkem kui septembris. Oktoobris müüdi seitse korterit nagu septembriski. Enamik omanikku vahetanud korteritest olid odavama hinnaklassi omad.

Eramuid müüdi Haapsalus selle aasta rekordarv − neli. Huvi on endiselt linnas ja linna lähedal asuvate soodsate eramute vastu.

Üürikortereid otsitakse ikka veel palju. Uueks nähtuseks võib pidada, et kaua müügil olnud kortereid hakatakse välja üürima. 

Kruntide vastu on Haapsalus huvi endiselt väga väike. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments