Imelised vanavanemad elavad Vormsil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Imelise vanaisa aunime käis Tallinnas vastu võtmas Oivo Urv üksi.

Vormsilased Ilona ja Oivo Urv said täna Vanavanemate Fondi tänuüritusel imelise vanaema ja vanaisa aunimetuse.

Vormsi sotsiaalnõuniku Riima Kochi sõnul väärivad Urvid tiitlit eelkõige seetõttu, et nad on oma laste ja lapselaste kõrval kasvatanud ka võõraid lapsi.

Nende peres on kasvanud kolm võõrast poissi, kellel oli Vormsis koolis käimine ainus võimalus põhiharidust omandada.

„Kristliku taustaga Oivol ja Ilonal jätkus pikka meelt ja armastust võõraste laste aitamiseks, neile toe, kodu ja muu eluks vajaliku pakkumiseks,” nimetas Koch.

Nüüd vajab vanavanemate abi nende endi lapselaps, Vormsi põhikooli 9. klassis käiv Hanna–Stiina.

Urvid on Vormsis elanud pikka aega. Pensionipõlve pidav Oivo on töötanud ehitusjärelevalvees ja tegelenud kinnisvara hindamisega, praegu tegutseb ta aktiivselt Vormsi pensionäride ühingu juhatuses.

Ilona Urv on kogu elu töötanud lastega, olles olnud Vormsi lasteaia juhataja ning hiljem muusika ja kehalise kasvatuse õpetaja. Praegu on ta Vormsi lasteaias–põhikoolis kasvataja abi. „Ta on kogu aeg olnud aktiivne ja rõõmsameelne,” iseloomustas Riima Koch.

Imelise vanaema ja vanaisa tiitlit annab viiendat aastat välja Vanurite Eneseabi ja Nõustamise Ühingu juures tegutsev Vanavanemate Fond. Iga aasta 2. novembril tunnustab fond silma paistnud vanavanemaid nende hoole ja armastuse, ühiskonna ülesehitamisele kaasaaitamise, aktiivse ellusuhtumise ja vitaalse eluhoiaku eest aunimetuse, tänukirja ja üllatuspreemiaga.

Fond, mis loodi 2006. aastal tänu tolleaegse Hansapanga toetusele, soovib väärtustada kodu ja perekonda, põlvkondade sidusust ja vanavanemate tehtut. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
12 aastat tagasi

Oi oi. Palju peab siis imelisel vanaemal ja vanaisal olema lapsi ja lapselapsi? On olemas laps ja lapselaps ning kasulapsed.