Kunstiklubi sügisnäituse teemaks on vesi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

"Laine." Ahto Laadoga maal India ookeanist.
"Laine." Ahto Laadoga maal India ookeanist.

Neljapäeval, 3. novembril kell 17 avab Haapsalu kunstiklubi linnagaleriis oma sügisnäituse.

Kunstiklubi juhataja Valve Fihlman ütles, et 51 aastat tegutsenud klubi näitus on esmakordselt temaatiline − nimelt on kõik näituse tööd kas otseselt või kaudselt seotud veega. Iga kunstnik on oma teose juurde kirjutanud mõtted sellest, mida on talle elus tähendanud või tähendab vesi.

Keraamilised taiesed on väljas neljalt kunstnikult − Ursula Aavasalult, Mai Aavasalult, Sveta Malkenilt ja Aide Leit-Lepmetsalt. Viimane näitab end ka installatsiooni- ja maalikunsnikuna. Ainsa ehtekunstnikuna on näitab oma töid Ljudmila Funika, maalidega esinevad Nadežda Õismaa, Taimi Ungerson, Ahto Laadoga, Vaike Õlekõrs, Kai Jeeberg, Kaie Linroos, Ursula Kera, Kätlin Sandvik, Valve Fihlman, Liivi Pais, Sandra Pais, Ülo Telgmaa, Virve Kurist, Rita Aido, Aarne Keldrimaa, Helen Arov ja Inge Roandi.

Eesti ühe vanema kunstiklubi traditsioonideks on suvised müürinäitused vanalinnas, kunstilaagrid igal suvekuul ning sügisest kevadeni kestvad kunstikursused, samuti septembrikuised kunstireisid mõnda välisriiki ning koostöö Soome kunstnikega.

Traditsiooniks hakkab Valve Fihlmani sõnul kujunema ka ettevõtmine "Lastelt lastele" − Valge Daami päevadel löövad kõik lapsed, kes tahavad, kaasa ühe suure maali tegemisel, ja see kingitakse hiljem mõnele lasteasutusele. Eelmise aasta teos kingiti haigla lasteosakonnale, selle aasta maal kingitakse kevadel lastekodule. "Lapsed mõistavad laste tehtud kunsti paremini," on Fihlman kindel.

Kunstiklubi sügisnäitus jääb vaatajatele avatuks kuuks ajaks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments