Aasta parimate kokaraamatute autorid on Anni Arro ja Nadežda Kaarma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nadja Kaarma. Foto: Erakogu
Nadja Kaarma. Foto: Erakogu

Täna alanud Tallinna toidumessil kuulutati konkursi "Aasta kokaraamat 2011" võitjaks Anni Arro raamat „Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal…“. Arrolt on varem ilmunud raamatud "Salatid, pirukad, suupisted…", "Sahver. Lihtsad hoidised", "Sepamaa talu köök" kahes osas ning "Haapsalu kohvikuid ja retsepte". Anni Arro on Tallinnas Solarise keskuses asuva kohviku Komeet perenaine.

Teisena leidis tunnustust Nadežda Kaarma raamat „Nadja koogid“. Nadja küpsetab kooke ja torte suvel Haapsalus Epp Maria Galeriis ning koolitab ja juhendab kondiitreid sügisest kevadeni Tallinnas Anni Arro kohvikus Komeet, samuti õpetab küpsetama hommikuti "Terevisioonis".

Kolmanda koha vääriliseks tunnistati raamat "Peipsiveerel. Vanausulised paluvad lauda", mille autoriteks on Annika Haas, Viktoria Ladõnskaja ja Birgit Püve.

Parima kokaraamatu selgitamisel hindas žürii raamatuid lähtuvalt sisust, kujundusest, praktilisusest ja trükiste kvaliteedist. Lisaks valmistasid Tallinna Teeninduskooli õpilased degusteerimiseks roa iga nominendi raamatust juhuslikult välja valitud retsepti järgi.

Parimaks tõlkeraamatuks tunnistati "Koolibri koogiraamat".

Kokku osales aasta kokaraamatu konkursil 14 raamatut. 

Tallinna Toidumess 2011 pressiesindaja Merle Kalvi sõnul on Profexpo ja Eesti Kirjastuste Liidu koostööna seitsmendat aastat korraldatava konkursi eesmärgiks tunnustada Eesti kokaraamatute autoreid ja traditsioone ning tutvustada aasta jooksul ilmunud kokandusteemalist kirjandust.

Aasta kokaraamatu tiitli pälvinud raamatud saavad erilise väljapaneku kahe suurima Eesti raamatupoodide keti − Apollo ja Rahva Raamatu − kauplustes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments