Muinsuskaitse tunnustab Sulev Saarevälja, Noarootsi gümnaasiumi ja Roswoodi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Noarootsi gümnaasium.

Ärimees Sulev Saareväli, Noarootsi gümnaasium ja restaureerimisfirma Roswood saavad muinsuskaitseametilt kiita panuse eest kaitsealuste objektide säilitamisel.

Haapsallast Sulev Saarevälja tunnustab muinsuskaitseamet Haapsalu kirikute restaureerimise algatamise ja suure majandusliku abi eest tööde teostamisel. Saareväli oli näiteks Haapsalu Jaani kiriku renoveerimise suurrahastaja.

Kaitsealuste objektide omanike seas pälvib Noarootsi gümnaasium tunnustuse sihikindla ja muinsusteadliku tegevuse eest kultuurimälestiste hoidmisel ja korrastamisel. Noarootsi gümnaasiumile kuulub Pürksi mõis.

Teostajatest tõstab muinsuskaitseamet esile Lihula mõisa peahoone uksi ja aknaid restaureerinud ja valmistanud Haapsalu restaureerimisfirmat Roswood.

Tunnustamiseks esitati maakondadest sadakond projekti, millest ekspertkomisjon valis välja 43. Tänukirjad antakse üle reedel Tallinnas Hopneri majas toimuval tänuüritusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments