Ettevõtjad ootavad infot Posti tänava remondi kohta

Posti tänav saab remondi käigus uue ilme, kuid millal remont algab, pole veel teada. Foto: kuvatõmmis
Posti tänav saab remondi käigus uue ilme, kuid millal remont algab, pole veel teada. Foto: kuvatõmmis

Haapsalu Posti tänava äärsed ärid ootavad kannatamatult infot selle kohta, millal algab peatänava remont, et selle järgi oma suviseid plaane seada.

Posti ja Uue tänava nurgal tegutseva pubi Vanaisa Juures omanik Jaan Kelner on sotsiaalmeedias teada andnud, et kirjutas linnale 29. aprillil hulga küsimusi, kuid neile vastust pole ta saanud.

Lääne Elul Kelnerit tabada ei õnnestunud. Kuid oma Facebooki postituses teatas Kelner, et on linnavalitsusest uurinud, millal remondialasse jäävaid ettevõtteid ehitustööde algusest ja kestusest teavitatakse ning kas ja millist kompensatsiooni on äridele plaanitud, et korvata ettevõtete remonttöödega häiritud majandustegevust.

„Isegi „Siin on turvaline” või „Läänemaa oma” kleebis uksel ei õpetaks kliente õhus lendama, kui kohvikuni viivat teed vahepeal lihtsalt olemas ei ole,” kirjutas Kelner.

Vanaisa Juurest veidi kaubamaja pool asuva Mesimoka kohviku omanik Anneli Kaljusaar on linnalt saanud lepingu, mille järgi võib ta Posti tänaval terrassi pidada septembri lõpuni. „Alguses oli juttu juuli keskpaigani, aga sain lepingu septembrini,” ütles Kaljusaar. Kuidas terrassi pidamine ja teeremont koos välja hakkavad nägema, Kaljusaar veel ette ei kujuta.

Haapsalu aselinnapea Innar Märesalu sõnul on järgmisel nädalal linnal koosolek ehitushanke võitnud ettevõttega YIT. „Kohe sõlmime ehitajaga lepingu ja teeme esimese töökoosoleku, kus paneme paika ehitusgraafiku,” ütles Mäesalu. „Suure tõenäosusega enne juuli lõppu ehituseks ei lähe.”

Pindamistööd

Teisipäeval tekitas aga Kelneris hämmeldust Posti tänaval käivad pindamistööd. „Täna linnas käies nägin täiesti absurdset pilti – tänaval, mida peaks kohe täielikult üles võtma hakatama, tehti hoopis suvalisi jooksvaid remonttöid. Kas sellest saab järeldada, et remont jääb ära või lükkub kaugesse tulevikku?” kirjutas Kelner teisipäeval sotsiaalmeedias.

Haapsalu linnakeskkonna nõuniku Ailar Ladva sõnul ületasid Posti tänavakatte augud lubatud norme. „Mitu kuud on veel remondini aega, aga kui keegi peaks kukkuma, siis jääb tee omanik ehk linn süüdi,” ütles Ladva.

Posti tänaval on kehtestatud kolmas seisunditase, mis tähendab, et teekattes võivad 15. novembrist 1. juunini olla kuni 2 cm laiused praod ja teekate võib olla murenenud kuni 2,5 cm sügavuselt. „Üle 2,5 cm sügavusi auke ei tohi teekattes olla,” ütles Ladva.

Normi ületavatest aukudest andis linnale märku ka transpordiamet.

Koroonaraha tänavale

Haapsalu linn sai riigilt täiendavat investeerimistoetust ehk nn koroonaraha 303 000 eurot, mille plaanib panna Posti tänava remondi alla.

„Seal oli puudu, teised investeeringud elab üle,” ütles Haapsalu finantsjuht Martin Schwindt.

Kui algul plaanis linn Posti tänava remontida 1,3 miljoni euroga, siis hankel tuli odavaim pakkumine enam kui 2 miljonit kallim – Posti tänava remont läheb kokku maksma 3,675 miljonit eurot. Summast miljoni saab linn transiitteede korrastamise toetust ja 303 000 eurot on nn koroonaraha.

Ülejäänud summa ehk omaosaluse tagab linn laenurahaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toslem
3 aastat tagasi

Ma ootan huviga Posti tänava projekti ja selle välja panekut. See õudus, mis kiiruga valmis tehti, oli liiast. Puud maha, võsa asemele, jalgratturite ja tõukside terror. Jalgratturitele piisaks ainult ühel pool tänavat rattarada. Kuhu pargitakse autod? Need ei mahu juba praegu Posti tänavale jne.jne.jne. Küsimusi palju, aga vastuseid ei ole.

Agu
3 aastat tagasi

Kompensatsiooni nuruma jälle? Linnas tehakse arengut ja see on ammu kõigile teada. Selline mulje jääb, et tasuks praegu avada üks kohviku moodi asi ja kohe kompensatsiooni küsida. Kohvik ise pole oluline, Raha käes, siis võib selle kinni panna.

Uudu
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ja-jah, arenguruumi on veelgi : ajakava, millal ja kui kaua töid tehakse, kas kogu tänav korraga või osade kaupa asfalteeritakse, liikluse korraldus jmt

Alati saadaval.
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Mina näed teda küll koguaeg oma äri juures, jalutab tänaval, jutustab klientidega ja on koguaeg saadaval.

Priit
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Aga kes sul keelab seda teha? Lase oma äriplaan käiku, muidu teised, kiuslikud, ning ahned, ettevõtted jõuavad ette ja võtavad kogu kompensatsiooni endale.

Just
3 aastat tagasi
Reply to  Priit

kompensatsioon tuleb kuskohast? Tehke see endale kõigepealt selgeks, kas igaüks tahab ikka toetada mingit kohvikut. Siin selle teema puhul peaks küll uppuja enda asi olema, kuidas pinnal püsida. Maksuraha pole mingite ettevõtjate elushoidmiseks mõeldud. Looduslik valik, niisama visioonita ettevõtja kaob kaardilt kiirelt.

Priit
3 aastat tagasi

Malle-Liisa võiks, seda sama, mainitud sotsiaalmeediat vaadata, ning lugeda, et Vanaisa Juures, on juba neljapäevast saadik avatud. Isegi kellaajad olemas, ning ma julgen kahtlustada, et herr Tabamatu Ime, on siis ka ise seal kohal, ning kindlasti nõus, ka pisikese vestlusega. Taskuks proovida. Vihje pole tänu väärt.