Erkki Bahovski: Euroopa otsib vastuseid Trumpile

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Iowa osariigi eelvalimised võitis USA vabariiklaste seas ülekaalukalt eelmine president Donald Trump, saades üle poole (51 protsenti) häältest.

Selle peale on paljud avaldanud arvamust, et edasistel eelvalimistel pole mingit mõtet, sest Trumpi ülemvõim on lihtsalt liiga suur. Kusjuures Trump tegi seda, vaatamata mitmele pooleli olevale kohtuasjale, samuti vaatamata asjaolule, et ta ei osale vabariiklaste presidendikandidaatide debatis.

Niisiis terendab ülima tõenäosusega võimalus, et 2024. aasta presidendivalimistel lähevad uuesti vastamisi Donald Trump ja praegune president, demokraat Joe Biden. Ainult Biden suudab arvamusküsitlustes praegu Trumpile ligilähedaselt vastu saada. See kõik omakorda tekitab küsimuse, mida peaks Euroopa, sh Eesti, ette võtma, kui Trump on tagasi Valges Majas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
krõmpsluu
3 kuud tagasi

Kas see dzo bider valimisteni üldse elabki?

juhan
3 kuud tagasi

Eesti ei peaks midagi ette võtma sest see on 99% tagajärjetu

seikspiir
3 kuud tagasi

Põgeneda tuleb hullu Venemaa naabrusest kuni veel lennuk lendab ja laev väljub!