Vormsilased plaanivad uut ühisjahti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Nädala pärast laupäeval tahab Vormsi jahiselts saarel elava hundikarja tabamiseks korraldada selle aasta viimase ühisjahi ning pärast jahti kuulutada välja jõulurahu.

Eelmine ühisjaht, kuhu Vormsi jahiselts kutsus appi inimesi ka kaugemalt, oli novembri keskel. Toona polnud lund veel sadanud ja hundid jäid tabamata. Vormsi jahiseltsi liikme Ants Varblase sõnul on nüüd tänu lumele võimalik ulukite tegevusjälgi paremini lugeda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
plaanimajandus
4 kuud tagasi

on saarel tugev, kas randa planeeritud kemmerg on valmis ehitatud, või käivad vaidlused alles eelarve üle

Kuulipildur Anka
4 kuud tagasi

Laupäewa hommikut ma hootan ikal iuhul

Rähn
4 kuud tagasi

Päris haige,kuidas mõni iga hinna eest “kuulsaks” saada tahab. Laske üleliigsed hundid maha ja ärge kisage sellest üle riigi..

Hundihirm
4 kuud tagasi
Reply to  Rähn

Hirmule metsloomade vastu tuleb ju iganädalaselt hagu alla panna. Kui seda ei teeks, oleks juba kõik pisiinimesed pintsli pandud, nüüd inimene vähemalt teab, et tuleb oma põnne nelja seina vahel hoida ja uksest ukseni vedada.

Kuulipildur Anka
4 kuud tagasi

Mida kuradit Jõuluvana???

Elanik
4 kuud tagasi

Miks lageraiduritele jahti ei peeta? Nemad ju selle olukorra on põhjustanud.

Metsahuviline
4 kuud tagasi
Reply to  Elanik

Olen eelkirjutatuga nõus et vaja oleks üks korralik jaht korraldada lageraidurite tabamiseks! Loodus on nii ära rüüstatud et metsloomadel pole enam metsas ruumi ja selles nad siis süüdi ongi…

Mari
4 kuud tagasi
Reply to  Metsahuviline

Pigem tuleb lageraidureid juurde kutsuda kuna eelmisest artiklist saime teada, et hundid läksid nii suurde metsamassiivi kust neid kätte ei saa. Järelikult on liiga vähe raiutud!

einoh
4 kuud tagasi
Reply to  Elanik

oot, kuidas raiujad selle olukorra on põhjustanud? Et, kuna raiesmikel leidub toitu sõralistele ja sõralised sigivad seda rohkem, siis on rohkem toitu ka huntidel, kes samuti vastavalt paremini poegivad?
Või siis on lageraiujad süüdi selles, et inimesed tahavad linnas elada, mugavat elu ja meelelahutust nautida, mitte maal eldada ja maad harida? See hüljatud maa on nüüd suuresti looduse valitseda.

Hundid...
4 kuud tagasi

…teevad Ruhnu Karu ja lasevad jalga enne.

https://et.wikipedia.org/wiki/Ruhnu_karu

Ehk, argade ja lollide seiklused Ukraina sõja päevil! Švejk kahvatub!

Peatselt teeb skulptor hundiskupltuuri, siis keegi šokulaadist maiuse, seejärel paneb keegi vormsilane oma vastsündinu nimeks Volf ja see ehitab 27 aasta pärast laeva, mille paneb nimeks “Mati Unt” ning purjetab Alaskasse ja tantsib seal koos huntidega, et saada üheks oma esivanematega, kes Vormsil hunte taga ajasid.

Rohepööre
4 kuud tagasi

Killerid. Kindlasti peale looma tapmist, tapavad metsas ka väikse puu ja viivad paariks nädalaks endale tuppa.

nad
4 kuud tagasi
Reply to  Rohepööre

aastasadu seal sellised imelikud olnud