Kristi Kähär: miks puuetega inimesed peaksid olema vabastatud mootorsõidukimaksust?

Kristi Kähär

Kristi Kähär

Eelnõu väljatöötajate jutust ja seletuskirjast jääb mulje, justkui oleks puuetega inimestega maksu väljatöötamisel arvestatud – paraku meie nii ei arva.

Iga inimene ei pruugi oma igapäevaelus mõelda sellele, millised on puuetega inimeste katsumused, et teistega ühiskonnas võrdselt tegutseda. Võib julgelt väita, et liikumisvõimalus on sel teel üks suurimaid ja esmaseid takistusi, mistõttu lähtusime puuetega inimestele maksuvabastuse taotlemisel sellest, et vabastuse peaksid saama just need sihtgrupid, kellel ühistranspordi kasutamine iseseisvalt on raskendatud, kui mitte võimatu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
8 kuud tagasi

Meil terendavad ees nii “toredad” aastad. Mis meil siis maksunduses toimub;
Tõusevad aktsiisid (kütus, tubakas, alkohol, elekter), käibemaks, tulumaks, veehind,maamaks, gaasihind. Lisandub automaks. Prügivedu kallineb. Ära kaovad maamaksu ja laste pealt saadavad soodustused, vähenes tasuliste haiguspäevade arv, miski protsent väheneb töötutoetuse maksmisel. Väheneb lasterikaste perede toetus.Kodukulud tõusevad koos kõigega. Tasuta ühistransport (kus selline asi oli) kadus. Kindlasti ei tule kõik praegu meelde, aga juba sellest hakkab õudne.
Vägisi hakkad mõtlema, kas edaspidi midagi leiva peale panemiseks üldse enam osta jõuad.

Tige kala
8 kuud tagasi

Sellel valitsusel puudub mandaat automaksu kehtestamiseks . Kui see kajakamp tõi 20 000 hääkt põhjenduseks samasooliste abielude kehtestamiseks , siis 77 000 häält automaksu vastu peab viimitamatult ellu viidama

kooselu
8 kuud tagasi
Reply to  Tige kala

maks tuleb kehtestada samasoolistele, mida uuem elajas, seda kõrgem maks

Vello
8 kuud tagasi
Reply to  kooselu

Ära rohkem peale võta…

Ohoh
8 kuud tagasi
Reply to  kooselu

Oled ka hinges gei, et seda nii südamesse võtad?

psühholoog
8 kuud tagasi
Reply to  Tige kala

Kas need 77000 mitte e- hääled pole?