Küttimine on Läänemaal vähenemas

Põdrajaht. Foto: Tõnis Muuga

Põdrajaht. Foto: Tõnis Muuga

Möödunud aastal kütiti Läänemaal ligi 400 jahilooma vähem kui ülemöödunud aastal.

Enim vähenes aasta jooksul metskitsede ja partide küttimine. Ülemöödunud aastaga võrreldes küttisid jahimehed mullu 241 metskitse vähem. Läänemaa 18 jahiseltsi küttisid aastaga kokku 924 metskitse, enim metskitsi küttis Läänemaal Haapsalu jahiselts – 112. Partide küttimine vähenes aastaga 379 isendi võrra, enim vähendas partide küttimist sinikael-partide väiksem jaht – neid kütiti aastatagusega võrreldes 258 võrra vähem, kokku kütiti 365 sinikael-parti, pardilisi kokku kütiti mullu Läänemaal 786.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imeline Eesti
1 aasta tagasi

Ullikestest loomakaitsjad ja padurohelised ametnikud, kes kohtus võitlevad metsloomade populatsiooni arvukuse kontrolli all hoidmise vastu, teevad (maa)elanikele sisuliselt karuteene. Varsti ei kuule me mitte murtud koduloomadest, vaid rünnakutest inimeste vastu koos ohvritega. Mõistuse puudumine ju viib mittearusaamisele, et faktiliselt on juba Eesti maailma parim õhukvaliteediga riike ja omame ka suurimat liigirikkust (kusjuures ka raiesmikud tekitavad suuremat liigirikkust). Keskkonna tasakaalupunkti ebamõistlik nihutamine äärmustesse ainult halvendab seda olukorda ja vähendab tervikuna ühiskonna heaolu. Eesti suurim probleem on inimliku lolluse vohamine igal tasandil, seda ka poliitilisel tasandil. Ühiskonnas toimub laialdane hääbumine, seda ka tarkuse osas. Kurb

Loodusesõber
1 aasta tagasi

Kes võib seda nii kindlalt väita et vähenenud? Kahjuks ei ole näinud enam ei metskitsi ega hirvi ringi liikumas. Salakütid olid, on ja jäävad. Neid ei kontrolli ju keegi, lasevad nii palju kui tahavad.

Ukraina
1 aasta tagasi
Reply to  Loodusesõber

Tule maale…iga päev näen kitsi..nii kui putru…
1 utekene vastas minut aega aknast sisse talvel…ise tahtis vägisi ahju ronida..
Esimese lumega hundid ilvesed maja taga..karud kappavad ringi…
Läänemaa,Sutlepa piirkond

Ukraina
1 aasta tagasi
Reply to  Loodusesõber

Hirved polegi tavalised Läänemaal…
Hiiumaal ja Martna piirkond,Vigala Kullamaa..
Huvitav…kui debiilikud väidavad et loomi ja metsa enam pole..kuskohast tulevad kütitud ulukid ja puutihumeetrid???

jumal
1 aasta tagasi

tänatud, kõik loomad ümbruskonnas maha lastud, mets ka läinud

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  jumal

Jah, kahjuks nii on!