Lõuna-Läänemaa kergejõustiku kõigi aegade edetabel saab kaheksa aastaseks

Hillar Laos 1970-ndatel Lihula staadionil 100 meetrit jooksu võitmas. Foto: erakogu

Hillar Laos 1970-ndatel Lihula staadionil 100 meetrit jooksu võitmas. Foto: erakogu

Aastal 2015 valminud Lõuna-Läänemaa kergejõustiku kõigi aegade edetabel tähistab oma kaheksandat sünnipäeva.

Kokku on kergejõustiku naiste ja meeste selle piirkonna edetabelites 50 erinevat alade rida. Meeste edetabelist leiab 26 ja naiste omast 24 erinevat ala, kokku peaaegu 500 tulemusega. Ära on toodud erinevate kergejõustikualade 10 parimat tulemust läbi aegade, vaid mõnel üksikul, vähem harrastataval alal ei ole aegade jooksul kümmet tulemust kokku saadud.

Meeste kõigi aegade edetabeli koostamist alustas aastakümneid tagasi Mati Viita ja ta tegi seda uute tulemuste lisamisega kuni 1991. aastani. Naiste edetabeli koostas allakirjutanu täiesti nullist 2015. aastal ja jätkas meeste edetabeli koostamist 2014-2015 aastatel. Meeste edetabelisse tuli leida kõik puuduvad tulemused ajavahemikust 1991-2015, seega kõik võimalikud esikümne tulemused 24 aasta jooksul. Nii tuli vanu ajalehti, kümneid ja kümneid vanu võistlusprotokolle ja sadu telefonikõnesid tehes edetabelisse uusi tulemusi, mis mahuvad meie kodukandi edetabeli erinevate alade kümne parima tulemuse hulka. See oli mahukas ja aeganõudev, kuid samas huvitav töö.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments