Urmas Sukles: käibemaksu tõstmine on hotellide jaoks karm

BNS

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Malle-Liisa Raigla
Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu linnapea Urmas Sukles kritiseerib koalitsioonileppes sisalduvat käibemaksuplaani, sest see mõjuks hotellidele ja võõrastemajadele rängalt.

„Täismääras käibemaksu tõstmine majutusasutustele on küll väga karm katsumus niigi rasketes oludes siplevale sektorile, aga ju on kellelgi ikka nii pime viha Eesti majutusasutuste vastu, et selline otsus olevat sündinud,” kirjutas Sukles sotsiaalmeedias.

Ta möönis, et kindlasti teenib riik käibemaksu pealt nii mõnedki miljonid, aga ilma arutelude ja analüüsideta tehtud otsuse kaudsed mõjud on laastavad. Suklese hinnangul ongi käibemaksupunktil koalitsioonileppes rängim mõju.

Sukles kuulus kuni 2017. aastani Reformierakonda, kuid kuna ta kandideeris kohalikel valimistel Haapsalu ja Ridala valimisliidus HaRi, heitis Reformierakonna juhatus ta parteist välja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
1 aasta tagasi

Elu ongi karm. Mõni suure palgaga mees pole lihtsalt seda veel tundnud. Nüüd siis on aeg!

Hea äri
1 aasta tagasi

Kulutan 20% käibemaksu, esitan arve 9% käibemaks, maksuametist küsin tagasi 20% käibemaks, vot see on äri puhtalt tagasi + 11%

Neh
1 aasta tagasi

Hotellid võiksid hakata pagulasi majutama. EL ja Sorose ja teiste miljardäridega seotud organisatsioonid maksavad selle eest üsna heldelt. Ainuüksi Haapsalusse mahuks tuhandeid Aafrikast ja Lähis Idast tulevaid noori mehi ja nende pidamise pealt makstavad summad oleksid üsna kopsakad.

Ja jah,
1 aasta tagasi
Reply to  Neh

sa oled ilmselt ainus, kes seda neegri-importi igatseb.

mis
1 aasta tagasi

meil sellest, need asutused puha võõramaalaste omandis

muda
1 aasta tagasi

Linnapea ilmub meediasse siis kui miskit framaret pitsitama hakkab ( turismimaks, nüüd käimaks jne) . See kuidas linnal ja linnakodanikel läheb on teisejärguline.

Arvan lihtsalt
1 aasta tagasi

Urmas Sukles juhib ise Eesti kõige kehvemas rahalises seisus olevat omavalitsust. Ei tasu rääkida eelarvest ja majandusest nagu ekspert kui ise oled kõige-kõige kehvemini planeerinud ja majandanud.

Silmakirjalikkus ruulib täiega
1 aasta tagasi
Reply to  Arvan lihtsalt

Nagu Kaja ees, nõnda Sukles järel… riigi ja kov-id pankrotti juhtinud seltsimehed taovad endale vastu rinda ja otsivad ringi vaadates ”süüdlasi”.

K.s
1 aasta tagasi

Hr. Sukles. Linnakodanike jaoks on hoopis suurem mure autodele raskeltläbitav peatänav ja plaan lossiplatsist teha LV töötajate parkla… See kui mõni hotelliärimees pisut kahju kannab on linnakodanikule teisejärguline…

Majaomanik
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Mis,selle läbitavusega lahti on!???! Iga päev läbin nii auto kui jalgsi.30 kmh on ok,nagu oligi projekteeris,et liiklust ohjeldada.Ikka veel ei tule mõnele kohale,et see on taotlustik.

Juht
1 aasta tagasi
Reply to  Majaomanik

No ei ole ok isegi 20km/h! Karja tänav on OK!

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Juht

Osadele kõlbab isegi 50-nega seal sõita.

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  Majaomanik

Kumb siis mõjub autole hävitavamalt 30kmh sõites, kas sõit mööda meie peatänavat või sõit mööda korralikku teed???

Экрэ
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Hävitavalt mõjub autole Kaja Kallase valitsus. Tänu e-võltsvalimistele hakkame kõik kannatama ja hotellid tehakse vaeseks.

Kati Nõdra
1 aasta tagasi
Reply to  Majaomanik

Sõidad sõjaväe Krazi-ga mis raputab nii ehk naa igal pool? Või oled selline tuim tümikas, kes ei saa aru, miks auto hästi enam edasi ei lähe kui ük ssild alt pudenenud on.

Napak
1 aasta tagasi

Nii kolisid kunagi laevad lipu alt mujale kuna löödi kirves selga ja riik jäi suurest rahast ilma.

Napak
1 aasta tagasi

Karm on see kõigile. Kas maksavad kõik või mittekeegi.

Läbikäidud tee
1 aasta tagasi

Suur tükk ajab suu lõhki. Nagu eelpool mainiti, siis hakkab rohkem musta (millegipärast on sularaha “must”, sest riik ei saa oma karvast kombitsat vahele ajada) raha liikuma. Nii töötasudena, kui kaupade/teenuste eest. Aktsiiside tõstmine elavdab taas piirikaubandust. Võib olla pealinnas on mingi kamp, kelle jaoks kõik need eelseisvad muudatused on märkamatud, või isegi positiivsed, aga suuremal osal tõmbab kõri veel kindlamatesse kätesse, et ausalt pole enam võimalik, kui tahta elus püsida.

Napak
1 aasta tagasi

Isegi kui hind on sama, toome ikkagi Lätist kaasa. Põhimõtteliselt ei hakka keegi minu taskusse ronima!