Tänasest saab hääletada kõigis valimisjaoskondades

Lääne Elu

info@le.ee

Valimisnädal algas esmaspäeval. Foto: Malle-Liisa Raigla

Täna kell 12 avatakse kõik 405 valimisjaoskonda üle Eesti. Valija saab hääletada ükskõik millises oma elukohajärgse valimisringkonna valimisjaoskonnas.

Haapsalus saab hääletada Haapsalu kultuurikeskuses, kolledžis ja muusikakoolis ning Ridala koolis. Lääne-Nigula vallas on valimisjaoskond avatud igas osavallamajas. Vormsil saab hääletada rahvamajas. Lääneranna vallas on avatud kümme valimisjaoskonda kõigis suuremates asulates.

Valimisnädala reedest pühapäevani on avatud kõik 405 valimisjaoskonda üle Eesti. Tänu elektroonilisele valijate nimekirjale pole valija enam seotud ühe kindla valimisjaoskonnaga. Hääletaja saab oma valimisringkonna piires valida, millises jaoskonnas hääletamas käia. E-hääletamine kestab ööpäevaringselt kuni laupäeva, 4. märtsi õhtuni kell 20.

Kui valijal on tervislikel või mõnel muul mõjuval põhjusel raske valimisjaoskonda kohale tulla, saab ta taotleda kodus hääletamist. Selleks tuleb esitada kohalikule omavalitsusele taotlus. Seda saab teha kirjalikult juba praegu. Suulise taotluse saab esitada omavalitsuse määratud telefoninumbril reedel ja laupäeval kella 12-st kuni 20-ni ning pühapäeval kell 9-st kuni 14-ni.

Riigikogu valimistel on Eesti jaotatud 12 ringkonnaks. Valimistel kandideerib 9 erakonda ja 10 üksikkandidaati – kokku 968 kandidaati.

Kella poole kümneks oli oma hääle andnud 29 protsenti valijatest ehk 280 188 inimest. Neist 73 443 oli hääletanud pabersedeliga ja 206 745 andnud e-hääle.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments