Lääne-Eesti ringkond saab riigikogus koha juurde

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mart Maastik pääseb riigikokku. Foto: erakogu
Mart Maastik pääseb riigikokku. Foto: erakogu

Erakonna Isamaa nimekirjas riigikokku pääsenud Riho Terras jätkab tööd Euroopa Parlamendis ning tema koha riigikogus saab endale erakonna volikogu esimees, Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa ringkonnas kandideerinud Mart Maastik. Maastik kinnitas Eesti Ekspressile, et temast saab parlamendisaadik.

Läänemaal ja suursaartel kokku 855 häält saanud ja sellega ringkonnas alles 11. koha pälvinud Maastik oli Isamaa üldnimekirjas üheksandal positsioonil ehk esimene, kes jäi riigikogust välja.

Valimistulemuste põhjal said 5. valimisringkonnast riigikokku Helle-Moonika Helme (EKRE), Kalle Laanet (RE), Jaanus Karilaid (KE), Kalev Stoicescu (E200) ja Madis Kallas (SDE).

Kui keegi riigikokku pääsenud sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna liikmetest peaks saama ministriametisse, on šansse riigikogusse pääsemiseks ka Reili Rannal (SDE), kes on nii valimisringkonnas valituks osutunud kandidaatide kui ka üleriigiliselt riigikokku valitud kandidaatide esimene asendusliige, ning Urve Tiidusel (RE) kes on valimisringkonnas esimene ja üleriigiliselt kolmas asendusliige.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valiv
1 aasta tagasi

Halloooo, valimistulemused on veel ametlikult välja kuulutamata, miks jagatakse laskmata karu nahka?

broilerid
1 aasta tagasi

munevad, neil peaks rahva petmisest häbi olema, aga kes seda 1200 eurost pensi lubadust enam mäletabki