Ministeerium leidis Haapsalu komando ehitamiseks raha

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Siseminister Lauri Läänemets Haapsalu päästekomandos. Malle-Liisa Raigla.

Kui eelmise aasta lõpus teatas päästeamet, et Haapsalu päästekomando uue hoone ehitamiseks raha pole, siis sel nädal tuli teade, et raha on leitud ja ehitus algab juba sel aastal.

„Riigi Kinnisvara ASiga sai selle aasta investeeringud üle vaadatud ja kuna ehitus on natuke odavamaks läinud, avanes võimalus Haapsalu uue komandohoone ehitamiseks,” ütles neljapäeval Haapsalus komando praeguse olukorraga tutvumas käinud siseminister Lauri Läänemets Lääne Elule. Läänemetsa sõnul on Haapsalu komandohoone ehituseks 5,1 miljonit eurot.

„Uudis, et raha leiti, on tore, aga enne ei usu, kui sisse kolime,” ütles Hiiu-Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma. Ta lisas, et Haapsalu komandohoonega on selles mõttes olukord hea, et suurem osa eeltööst on tehtud ja ehitusprojekt sisuliselt valmis.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Poliitvõhik
1 aasta tagasi

Jäänud on veel 28 päeva

Evr
1 aasta tagasi

Ministeerium võiks leida raha ja mulle ka maja ehitada.

Jah
1 aasta tagasi
Reply to  Evr

See pole ministeeriumi raha ju, maksumaksja ehk tööl käivate inimeste raha on see enamuses ju. Tahate teiste kulul elada?

Pook
1 aasta tagasi
Reply to  Jah

Mis sa plädised siin, hambutu loom …..mine vali sotsid , fakk …..

mmm
1 aasta tagasi
Reply to  Pook

Martin sina või?

kas
1 aasta tagasi
Reply to  Jah

on leitud rahapuu või salakelder kus lihtsalt raha kasvab? Riigiraha ongi maksudest kogutud raha, vöi on teisiti…

En.
1 aasta tagasi

Kui uus komandohoone rajatakse Tallinna maantee äärde nähtavale kohale (nagu seni aru olen saanud) tuleks projekteerida hoone, mis mingiski osas taotleb arhitektuurilist väärtust nagu Vana-Haapsalu eestiaegne, ümarate akende ja kellatorniga tuletõrjemaja Karja tänaval. Tavalisi kast-angaare on maanteeäär ju niigi täis. Miks ei võiks Suur-Haapsalu ärikeskus Uuemõisas meenutada pisutki rohkem päris linna, mitte tööstusparki?

Purjo
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Kes see sul ümaraid torne kinni maksab. Teevad nii odavalt kui saavad. Kast angaari “hange” toimub ka ju nagu teada ja siis pannaksegi ruttu kokku. Teil on hea nägemus muinasjutulisest elust, aga reaalsus ei ole nii värviline ja kena.

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Purjo

To Purio: “Teil on hea nägemus muinasjutulisest elust”. Muinasjutulisest? Vihjate sellele, et Karja t. tuletõrjemaja ehitasid muinasjutulised olendid muinasjutulise raha eest? Või et tänane Eesti on vaene arengumaa võrreldes 1938. aasta Eestiga? Pigem tundub, et tööstuspargist on saanud XXI sajandi eestlase kohustuslik linnaideaal. Samas käib hirmus kiibitsemine vanalinna(de) ümber, et oh kui kallis kinnisvara, oh kui prestiižne elukoht (proovigu keegi sinna kodu osta!). Seepärast pakkusingi, et ehitaks õige Uuemõisa ka jupikese linna moodi linna, kus inimestel meeldib jalutada või pingil istudes jäätist limpsida. Kus oleks mõni magneetiline söögikoht, galerii või mis-iganes, mis kuulub avalikku ruumi. XIX sajandil sündinud arhitektid oskasid… Loe rohkem »

Ilu tuli
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Oluline on, et päästmisteenus jõuaks kõigile võimalikult kiirelt. Igasugune muu tegevus on neljandajärguline….

Kübe
1 aasta tagasi

Leitud raha tuleb politseisse viia ja leida selle omanik, mitte kulutada oma või partei nägemise järgi.

Aga
1 aasta tagasi

Ei tea, kes selle raha ära kaotas?

Imeline Eesti
1 aasta tagasi

Läänemets tuli ja murdis rahalao uksed valla, saagu uus maja:) Kui rumal ikka valija olla võib, et ei mõista, et valida tuleb tehtud tegude alusel, aga mitte lubaduste ja ilusate sõnade järgi. See jutt on ju soe aur ainult ministri suust!

valija
1 aasta tagasi
Reply to  Imeline Eesti

Mina arvan ka, et pärast seda kui uus maja valmis, saame valimisest rääkida. Aga nagu ammu teada, valija on … Kahjuks. Nii on ja nii jääb. Kurb.

Purjo
1 aasta tagasi
Reply to  Imeline Eesti

Kas teie pole siis valija?

Pähn
1 aasta tagasi
Reply to  Purjo

Mida luulutad jälle , kuule .

IRW
1 aasta tagasi

Õnneks ei saanud zimajev kaua siseminister olla, peksti kaikaga minema.

nojah
1 aasta tagasi

muidugi, maja ehitamine ja betooni valamine on kordades odavam, kui õpetajate, meedikute, päästjate jne. palga tõstmine. Pealegi- uhke maja paistab hästi silma.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  nojah

Kas teie olete ka rumal? Teeme klubi!

nojah
1 aasta tagasi

Ei, mina ei ole rumal. Peate edasi otsima omasuguseid.

Purjo
1 aasta tagasi
Reply to  nojah

Minule küll tundub, et natukene ikka olete…. valesti aru saanud. Palka!? Kui te ei teadnud, siis palka võib tõsta lõpmatuseni, aga ikka leidub keegi kes ütleb, et vähe on. Kas päästjad on teiemeelest nälgas või? Minule jääb küll teie tekstist mulje, et õpetajad ja meedikud ja päästjad on kõik nälgas ja neil pole millegagi ennast kattagi. Ei ole ju nii, eksole? Mu elukaaslasel näiteks on tehases töötades palju väiksem sissetulek ja pole isegi tööriietust antud.

Pähn
1 aasta tagasi
Reply to  Purjo

Purje , sina v ah , kukk …..

häälte
1 aasta tagasi

ostmise musternäidis, aga vara rõõmustate

Noor penskar
1 aasta tagasi

Rohkem valimisi.Raudtee rehvidel jälle programmis ,Päästeameti maja sotsidel….
Milline on parteide pensionite enampakkumised?