EKRE pidas esimese kohtumise Läänemaa valijatega

Andra Kirna

andra@le.ee

EKRE kohtumisõhtul valijatega laulis Helle-Moonika Helme, kitarril saatis ja laulis kaasa Daniel Mereäär. Foto: Andra Kirna

EKRE kohtumisõhtul valijatega laulis Helle-Moonika Helme, kitarril saatis ja laulis kaasa Daniel Mereäär. Foto: Andra Kirna

Pühapäevasel EKRE kohaliku ringkonna kandidaatide kohtumisõhtul Taksi pubis ütles Helle-Moonika Helme mõnevõrra üllatuslikult, et on ükskõik, kas käia valimisurni juures või anda oma hääl elektrooniliselt.

Kaheksast Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa ringkonnast riigikokku kandideerijast oli vestlusõhtule oma seisukohti tutvustama tulnud kuus: lisaks Helmele Daniel Mereäär, Kristjan Moora, Hardi Rehkalt, Palle Kõlar ja Martin Judanov.

Põnevaim osa jutuõhtust oli küsimuste voor. Peamised küsimused puudutasid energiat, koroonapiiranguid ja Ukraina sõjapõgenikke. Energia puhul polnud seekord jutuks hinnad, vaid energiatootmise viisid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
69 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valija
1 aasta tagasi

Laskem tulla vahelduseks kellelgi teisel ka võimule. Mina hoian neile päkka!

irw
1 aasta tagasi
Reply to  Valija

Ajupuudulikke ikka ei tasuks võimu juurde upitada

samuti
1 aasta tagasi
Reply to  irw

kommenteerima

Kati Nõdra
1 aasta tagasi
Reply to  Valija

Olekski taas neid valinud aga ei istu see, et hakkaks kellegi kodulaene kinni maksma. Igaüks maksku enda laenud ikka ise. Nüüd polegi enam häid valikuid. Keskerakond? Ehk toob raudtee ja kodualuse maamaksu vabastuse nad tõid.

Oehh
1 aasta tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Issver, nii lihtne ära lollitada. Keegi ei maksa kellegi kodulaene kinni ja mingit maamaksu vabastust pole olemas. See on maksu jäävuse seadus, ei kao ära, vaid muutub ühest teiseks.

arvamus
1 aasta tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Milleks sulle veel raudteed vaja, selline tohutu kulutus, see pole üldsegi esmase tähtsusega. Laste ja vanade eest on vaja kulutada, arstiabi karjub appi, inimeste kodukulud on viimase piiri peal,

Noo mis
1 aasta tagasi
Reply to  arvamus

eu rahastus ei kata laste ja vanurite kulusid. Sellege peab iga riik ise hakkama saama, küll aga taristu arendamiseks tuleb ju raha sealtpoolt. Et mismoodi kallis= Kui ei tule siia, siis läheb see kuskil mujal eestis raudtee või millegi sarnase ehitamiseks. Nagu vanal nõuka ajal, telliskivi koorem toodi, kõik peab ära kulutama, üle ei tohi jääda. Sama ka nüüd selle liiduga. Kui raha eraldatakse, siis tuleb seda ka kasutada!

krõmpsluu
1 aasta tagasi

Venemaa,Venezuela ja Eesti on ainukesed riigid maailmas kus toimuvad e-valimised ja elu on näidanud,et ühed ja samad vargad valitsevad aastakümneid.Järelikult kõik need kampaaniad on täielik raha raiskamine.

irw
1 aasta tagasi
Reply to  krõmpsluu

Üks lammas ei ole kuulanud kuidas püha neliainsuse esindaja luges el hääletuse ok ks . Ja el hääketust kasutatakse ikka järjest rohkem

Esigdt
1 aasta tagasi
Reply to  irw

Monika pole e hääletuses kunagi niiväga kahelnudki, kui seda meespool on teinud. Selge on see, et kahtlused jäävad selle e valimise osas, kuid mida lehes ei kirjuta, siis Monika täpsustas, et oma häält ärge jätke andmata mingil juhul. Kui ei saa paberhääletada, siis valige e hääletus, kui muud tõepoolest üle ei jää. Selles oli mõte. Kui oleksite kuulamas käinud, poleks põhjust siin tühja loba ajada.

Läänlane
1 aasta tagasi

Kõik siis palun hääletake ikka kohalike poolt, mitte peakontorist paika pandud kandidaadi poolt. Edu sulle valimistel Hardi Rehkalt.

Esigdt
1 aasta tagasi
Reply to  Läänlane

Seda küll, aga toompeale saadetakse vist ikkagi see kes, erakonna siseselt määratakse? Nii kõikide erakondade puhul. Või on midagi muutunud?

irw
1 aasta tagasi
Reply to  Esigdt

Nimekirjad peaksid olema isereastuvad . Praegusel juhul aga pameb püha perekond paika kes piruka juurde pääseb

Ekstra
1 aasta tagasi
Reply to  irw

See igas erakonnas nii. Loogiline ka ju. Reformid ja Kesk on aastaid kasutanud häälte saamiseks tuntuid nimesid näitlejate ja sportlaste näol. Valija vaatab tuntuse järgi, et näe erki nool, selle valingi, aga pukis on ikka erakonna määratud tegelased, kes midagi poliitikast ka jagavad ikka.

Halloo
1 aasta tagasi
Reply to  Läänlane

Oi, oi, ära too ikka kurja kaela. On see mees ka millegagi Martnas silma paistnud? Kandideeris minu teada ka Lääne Nigula vallavanemaks, aga sai ilmselt aru, et ega tiivad kandnuks seda valda juhtima.

Hardi Rehkalt
1 aasta tagasi
Reply to  Halloo

Ma ei ole kunagi kandideerinud Lääne-Nigula vallavanemaks. Ja ma ei hakka siin ka küsima, millel sinu kummalised teadmised põhinevad. Aga kellel huvi, võib minu poole alati otse pöörduda. Kontaktandmed on avalikud ja mul pole kunagi ajast kahju pidada mõistlikke debatte või vastata asjalikele küsimustele. Võin suhtluse käigus veelkord üle korrata selle, et ringkonnas reastuvad kandidaadid ümber peale valimisi vastavalt saadud häälte arvule ja ei ole nii, et Toompeale saadetakse see, kes erakonna siseselt määratakse. Ja kui ma juba siia kommenteerima sattusin, siis kordan üle ka selle, mida olen aastaid rääkinud – minge kindlasti valimispäeval valima ning valige see erakond ja… Loe rohkem »

IRW
1 aasta tagasi
Reply to  Hardi Rehkalt

Ümberreastuvad nimekirjad on kov valimistel , riigikogu valimistel on fikseeritud nimekirjad . Päästaks vaid isikumandaat , mida täidetakse haruharva

2. kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

Ise sa oled fikseeritud. RKVS § 62: (3) Nende erakondade ringkonnanimekirjades, kelle kandidaadid kogusid üleriigiliselt kokku vähemalt 5 protsenti häältest, reastatakse kandidaadid vastavalt igaühele antud häälte arvule. Sama erakonna ringkonnanimekirjas olevate kandidaatide hääled liidetakse. Erakond saab nii mitu mandaati, kui mitu korda ületab temale selles valimisringkonnas antud häälte arv lihtkvoodi. Erakonna mandaadiks loetakse ka käesoleva paragrahvi lõike 2 alusel saadud mandaati. Erakonna mandaatide arvu suurendatakse ühe võrra, kui häälte jääk moodustab vähemalt 75 protsenti lihtkvoodist. Erakond saab mandaadi ka juhul, kui häälte arv moodustab vähemalt 75 protsenti lihtkvoodist. Valituks osutuvad nimekirjas eespool olevad kandidaadid, kellele antud häälte arv on vähemalt… Loe rohkem »

Kati Nõdra
1 aasta tagasi
Reply to  Hardi Rehkalt

Hardi. Kahe käega poolt, õige jutt.

Anonüümne
1 aasta tagasi
Reply to  Hardi Rehkalt

Ikkagi,et kuidas eelmiste valimiste tulemused niimoodi loeti,et Hardi ja EKRE ei tulnud esimeseks…

Ekstra
1 aasta tagasi
Reply to  Halloo

Millest maainimesel puudus on, seda päris kindlasti teab ju. Teda oleks just sinna pealinna vaja, need muud pintsaklipslased ei tea tuhkagi. Piima ja kartuli ostavad poest ju. Edu talle igal juhul!

valija Priit
1 aasta tagasi

Jõudu ja head tulemust valimispäeval! Loodetavasti tuleb keskmisest parem tulemus. Kui valitsusse ei saa, siis vähemalt olulisemad kohad komisjonides saavad täidetud ja ei lähe nii lihtsalt igasuguste kahtlaste lepingute heakskiit läbi. Tasakaal peab olema.

Ploodu
1 aasta tagasi

Monika on välja ilmunud hääli kerjama. OiOi-lauluga vöiks esineda mujal. Parteil mõtted head,aga see tädi Monika ei peaks olema mingi eelreklaamitud esinumber. Rahvas hääletagu enne ja esinumber on see.kel rohkem hääli. Seda teab ju iga koolipoisski juba.

irw
1 aasta tagasi
Reply to  Ploodu

Eks kui lambaid on saab tädike jälle 4 aastaks priske palga peale . Saare ,hiiu ja läänemaa elanikele sellest tädist mingit tolku ei tule , nagu siiani pole olnud

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Ploodu

Birgit on parem laulja!

coronavirus Kraken mis on juba tulemas
1 aasta tagasi

Ja mida see kitarrist laulab? – laul “Erika”? See on hea, see on õige – demokraadid oma spekulatiivsete hindaga, koroonaviirusega, sõja, ja oma koerte närimisega oma leivakohtade pärast kardavad kõige rohkem.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

Mis koerte närimisest jutt käib?

Põrsauss
1 aasta tagasi

Kui ei oleks portaale nagu a’la uueduudised v estonen vms, võtaksin neid ehk veidi realistlikumalt…, mõnikord loed ja ei suuda uskuda, mida loed…..?!?

Leetsu
1 aasta tagasi
Reply to  Põrsauss

Too miski näide ka, uutest uudistest näiteks, et misasi nii imestama pani? Mõni laidab seda lehte, aga ma pole aru saanud, kas seal miski vale on, pole veel avastanud. Ehk küll otseselt pealkirjad on sellised kummalised vahel, aga sisu lugedes pole ju valet midagi või on?

maamees
1 aasta tagasi

Jürgeni kraanikausi fännid on paanikas, kui EKRE läheb valitsusse, siis ei saagi enam koolis lastele soo-paska ja muid rõvedusi pähe määrida. Ja äkki lähevadki hinnad alla uue energiapoliitikaga…..oo seda õudust siis!

just just
1 aasta tagasi
Reply to  maamees

kuule sina maamees miks sa 15 aastat tagasi eesti päästmiseks ei andnud oma häält eesti iseseisvusparteile

hmm
1 aasta tagasi
Reply to  just just

valimisõigus saadakse ju minuteada 18 aastaselt või millal? Teie küsimus võib täitsa mõtetu olla ju.

andres
1 aasta tagasi

Kerige avalehe lõppu ja vaadake küsitlust erakondade toetuse kohta,siis näete ekre toetus protsenti.

irw
1 aasta tagasi
Reply to  andres

Uhuu uudiste lehel lõpetati see gallup kiiresti ära kuna % kukkus 98 pealt 80 le

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  andres

Nii on, olen omalt poolt lisanud vähemalt 20 häält!

hmm
1 aasta tagasi

Te olete päris haige ikka ju. Pole elus muud teha?

Ann
1 aasta tagasi
Reply to  andres

Hääletasin just 3 korda järjest, erinevatest seadmetest. Kõik hääled läksid kirja. Ägedalt usaldusväärne küsitlus küll.

Sann
1 aasta tagasi
Reply to  Ann

Peab ikka tahtmine olema mõtetute asjadega tegeleda. Kolmest seadmest kohe ohohhh

pohmell
1 aasta tagasi

…kas ikka pidas…