Läänemaal on ulukite küttimismahud aastatega vähenemas

Põdrajaht. Foto: Tõnis Muuga

Põdrajaht. Foto: Tõnis Muuga

Viimase kümne aasta jahistatistikast selgub, et Läänemaal küttisid jahimehed ulukeid enim 2015. ja 2016. aastal, viimastel aastatel on ulukite küttimine vähenemas.

Jahistatistika järgi kütiti enim ulukeid aastal 2015, kui kõiki jahieeskirja järgi jahiulukiks peetavaid loomi kütiti kokku 8974 isendit. Aastatel 2012-2014 langes kütitud ulukite arv, misjärel taas aastatel 2015-2018 oluliselt tõusis. Madalaim küttimise aasta oli 2020. aasta, kui kütiti kokku 5305 isendit. Mullu kütitud ulukite arv tõusis – 6084, kuid jäi kümne aasta võrdluses küttimismahu vähesuselt teisele kohale.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pole
1 aasta tagasi

ju enam midagi küttida/hävitada, külades pole ammu loomi näha, eelnevatel aastatel , kui kusagil mõni loom avastati , oli see nn. läti kütipolk kohal oma superrelvastuse ja side vahenditega ja küla puhastati loomadest. kitse , põtra pole ammu enam aiataga näha. sellel tegvusel pole ammu enam tõelise jahiga midagi pistmist, täidetakse lihakombinaatide tellimusi lihtsalt ja hobitapjaid leidub lademes.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Miks peab nii palju tapma? Ei ole ju nälga meil. Jube on vaadata nüüd juba ka noori ilusaid naisi poseerimas oma tapetud süütu metsloomaga. Naisi- kes peaks elu looma, mitte hävitama. Täiesti haige värk.

on
1 aasta tagasi

selline tüüp inimesi, näiteks tiblade kontraktnikud ukrainas