Nostalgiapäevadel on sõjaväe- ja miilitsavormid keelatud

Nostalgiapäevadel sõdurimundris enam liikuda ei või. Foto: Vendo Jugapuu

Septembris toimuvatel Nostalgiapäevadel on tänavu erinevalt eelnevatest aastatest keelatud sõjaväe- ja miilitsavormid ning nõukogude sümboolika ja ka haakristid.

Ürituse korraldaja Roman Sultangirejevi sõnul pole nostalgiapäevadel punalipud kunagi soositud olnud, kuigi ka neid on igal aastal üritusel näha olnud. „Õnneks aastatega on vähemaks jäänud,” ütles Sultangirejev.

Üritus Sultangirejevi sõnul ära kindlasti ei jää – tehnikanäitus ja igapäevariietega moedemonstratsioon toimuvad kindlasti. „Meie elu oli selline,” ütles Sultangirejev. „Kes seda vene valitsust tahtis? Keegi ei tahtnud. See üritus ongi irve tolle aja süsteemi kohta.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
34 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kellele
2 aastat tagasi

neid nostalgia päevi veel vaja on…?

Varje
2 aastat tagasi

Tiblad tohivad 9.mail oma prallet täies mundris pidada kui anastajad ja okupandid ning selle üle uhkust tunda…
Aga põlisrahvas peab repressioonide hirmus ringi käima Marati väljaveninud dressipükstes… 😍

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Varje

Väga õige märkus! Aga see keeld on siin kohalike poolt sõjavaimustuse tõttu välja mõeldud ja vaevalt keegi peale paari anonüümse kommentaari rohkemat vastu hakkab sellele. Teine lugu on aga 9 mai. Juu korraldus Eesti Vabariigi sõjaväemundrit sellel päeval mitte kanda tuli kuskilt mujalt. Äkki ajad venelase vihaseks ja meil pole ju tanke. Mis tanke, meil pole orkestritki enam ju

Noor
2 aastat tagasi

Päris lolliks ikka puuriitade ja punaste nelkidega ei tohiks ka minna.Ja R.Lang leiab,kuidas TV kõrvarõngad,riietus ja stuudio värv annavad vene lipu värvid välja.Tuleb meelde nõukaaeg,kus saade edastati must valgena,kuna esinejal oli seljas must pintsak,valge särk ja sinine lips.Vanus selline,et selliseid asju mäletada ja kuidagi ei tahaks hakata paralleele tõmbama…

Noor penskar
2 aastat tagasi

Nõus.Aga,kas see nõukogude sõjaväevormi keeld kehtib ka 27 aprillil ja 9.mail? Kas seadus,mille järgi politsei saab tegutseda on olemas?

Uimane
2 aastat tagasi
Reply to  Noor penskar

Mis seadust neil vaja , kuulid kerre ja asi vask ju

naine
2 aastat tagasi

korraldajad võiksid lihtsalt seletada, et seoses sõjaolukorraga, on teatud asjad (sümboolika) keelatud. Me oleme ikkagi rahumeelne rahvas ja küll osalejad aru saavad…päris ära keelata ei ole õiglane, inimestele see üritus meeldib (mitte see aeg,kus elati!) ja korraldajad on aastaid vaeva näinud. Olgem arukad!

Varje
2 aastat tagasi

Sellele üritusele lasti nüüd vesi peale…
Masendawww

Varje
2 aastat tagasi

Kirsavoi ja buhvaika ning viltide omamise eest pannakse vangi

Noor
2 aastat tagasi
Reply to  Varje

Ja puuriit peab olema poliitkorrektne.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Noor

Mis teil selle puuriidaga on?

Äke
2 aastat tagasi

Minu soovitus on et naudime kõige pealt alanud kevadet ja algavat suve. Selle aja jooksul taandub tavaliselt inimestel talvel kogunenud viha, vihata kõiki ja kõike.

Oraa Kel
2 aastat tagasi

Ma pole küll kuulnud,et rahvas vene korda tagasi tahab ja seepärast massiliselt Nostalgiapäevadel käib. Pigem on tegu toreda rahvaüritusega,kus näidatakse tolle aja tehnikat ja vanu vormiriietusi ning millel osalemine pole üldse kohustuslik. Sama loogika järgi oleks juba ammu pidanud sulgema kõik ristiusu kirikud, sest koolis käinud peaks mäletama,et ristusk toodi meile ju tule ja mõõgaga …..🙄

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Oraa Kel

Raeküla jääb tarkuriks

Tubli
2 aastat tagasi
Reply to  Oraa Kel

Lippudel on tähendus, lipp on ka mõjutusvahend, näitab riigikorda, väärtusi.
Vaata USA filme või seriaale, mõnes kaadris,isegi kui näitleja on suures plaanis, näed USa lippu, olgu see käiseembleem või ruumis– ja kaamera püsib lipul. Sama ka uuemates Venemaa filmides. Kuid Eesti filmides ja seriaalides näeb meie riigilipu harva, heal juhul laualipuna ja siis murdosa sekundist.

Tubli
2 aastat tagasi

Aastat 3või 4 tagasi nostalgipäevade ajal kuulsin, kui pealtnäha 17–18aastane noormees ütles oma vanemale kaaslasele,kui nad möödusid Mesimoka kohviku majast, mille vardas oli ENSV lipp, et tema küll selle lipu all kohvilaua istuda ei taha.