Maaklubid esinevad Rahvaliigas edukalt

Palivere SK meeskond. Foto: erakogu
Palivere SK meeskond. Foto: erakogu

Eesti Rahvaliiga saalijalgpalli meistrivõistlused on jõudnud otsustavasse faasi.

Maakonna kaks klubi, kes selles sarjas osalevad, on näidanud imelist jalgpalli. Meeste rahvaliigas on ennast juba poolfinaali mänginud Palivere spordiklubi. Naiste liigas jõudis aga veerandfinaali Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi, kes sai veerandfinaaliks kodumängueelise.

Meeste rahvaliiga poolfinaal toimus Palivere SK koduväljakul 5. märtsil. Paliveres suure hulga fännide ees oli vastaseks FCTRT77/RABBQ nimeline võistkond Tartust. Koduvõistkond jäi poolajaks 0:1 kaotusseisu. Teisel poolajal tegid aga Palivere jalgpallurid oma mängus korrektuurid. Kohtumise 25. minutil seadis võistkonna kapten Rivo Reinsalu jalule 1:1 viigi.

Läks veel viis minutit, kui Sten Raadla viis meeskonna 2:1 juhtima. Selline seis on alati ohtlik. Võib minna nii või naa. Sel korral aga näitas Palivere SK mentaalselt head valmisolekut ja 34. minutil teenitud karistuslöögist suurendati veel eduseisu.

Kapten Reinsalu teine värav, sellel korral karistuslöögist andis lõppskooriks 3:1 võidu. Palivere SK oli jõudnud poolfinaali, nelja parima meeskonna Rahvaliiga meeskonna hulka. Nüüd oodatakse loosimist, kus poolfinaalis võidakse kokku minna samuti nii kaugele jõudnud kas Valga FC Warrior, Tõrva JK või FC Lebo Ülesanne meeskondadega.

Palivere SK treener ja selles väikeses Läänemaa asulas 30 aastat jalgpalli vedanud Väino Munskind oli poistega rahul. „Osaleme juba kolmandat korda. Sellel aastal oli natukene koosseisuprobleeme ja tuli appi kutsuda välismängijaid. See samm õigustas ennast. Alagrupis oli kõige tähtsam mäng Sakus. Mis lõppes meile positiivselt. Oleme järk-järgult läinud paremaks. Esialgu suuri eesmärke ei seadnud. Nüüd nelja hulgas olla on väga hea tunne,” ütles Munskind.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond sillutas tee naiste Rahvaliiga turniiril veerandfinaali hea alagrupiturniiriga. Viimane kohtumine mängiti reedel 04.märtsil Tallinnas FC EBS võistkonnaga. Just see naiskond oli lõunaläänlannade suurim konkurent kas teise, või kolmanda koha peale. Alagrupiturniiri võitis JK Volta. Alagrupi teine koht annab veerandfinaaliks kodumängueelise, teise alagrupi kolmanda koha naiskonna vastu. Otsustav mäng lõppes 1:1 viigiga. Lõuna-Läänemaa JK tähtsa värava lõi Regle Kurnim. Mõlemad naiskonnad kogusid võrdselt 14 punkti. Kuid paremus omavahelistes mängudes, kus Lihulas mängiti EBS kindlalt üle, seadis meie naiskonna teisele reale. Nüüd oodatakse oma veerandfinaalivastast. Selleks saab kas Sillamäe Kalev, KadRak United, või FC Jõgeva Wolves/Oshee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments