Huvi kaitseliidu ja naiskodukaitsega liitumise vastu on tõusnud

Andres Välli. Foto: Arvo Tarmula
Andres Välli. Foto: Arvo Tarmula

Ukrainas toimuva sõja tõttu on hüppeliselt kasvanud nende huviliste hulk, kes soovivad liituda kaitseliidu või naiskodukaitsega.

Kaitseliidu Lääne maleva ülema Andres Välli sõnul soovis varem Lääne malevaga liituda keskmiselt kuni viis inimest kvartalis – needki tulid enamasti elukohavahetuse tõttu üle mõnest teisest malevast. Viimastel päevadel on aga malev saanud üle kümne liitumisavalduse. Täpset arvu ei osanud Välli öelda, sest pole malevkondade viimaseid andmeid kokku liitnud. „Huvi kasvab iga päevaga. Nüüd tuleb liitudasoovijad ruttu ära vormistada, et nad ei jääks kuskile ripakile,” ütles Välli.

Sama kinnitas ka naiskodukaitse Lääne piirkonna instruktor Svetlana Aug. Nädala alguses toimusid veebipõhised naiskodukaitse tegevusi tutvustavad õhtud, kus üle Eesti oli huvilisi ligi 1700, neist läänlasi 38, hiidlasi viis. Aug lisas, et Pärnumaa 86st huvilisest võib osa veel Lääne malevaga liituda, sest Lihula piirkond kuulub nende alla. Teisipäeval esitas naiskodukaitsega liitumistaotluse kaks läänlast. Naiskodukaitset tutvustavad õhtud on plaanis ka järgmisel nädalal.

Aug ütles, et hädaolukorras on naiskodukaitsjad need, keda ei pea toetama ega suunama, vaid kes saavad enda, oma lähedaste ja kogukonna aitamisega ise hakkama.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments