Haapsalu saab tööstusala

Teisele poole raudteetammi kavandatav Haapsalu tööstusala (märgistatud punasega).

Haapsalu linn plaanib rajada Kastani kortermajadest teisele poole raudteetammi Tööstuse tänavale 19 hektari suuruse tööstusala.

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu sõnul oli linnal seni tööstusala Uuemõisas, kuid seal on kõik krundid praeguseks ettevõtjatele müüdud. Nüüd on linnal tootmisalad otsa saanud, kuid huvi nende vastu on jätkuvalt. Näiteks on tootmisalade vastu huvi tundnud metalliettevõtted ja kruntide kohta uurinud kinnisvarafirmad.

Kuigi ala asub elamurajooni vahetus läheduses, on see Rammu hinnangul tööstusalaks parim paik linnas, sest valdavalt on tuul alale linna poolt ja elanikke tööstusala segada ei tohiks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
40 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
loomaaed
2 aastat tagasi

Terve mõistus võidab ka või?Tuulevaikseid päevi ja erineva tuulesuunaga päevi on küllalt.

...
2 aastat tagasi

Kas tõesti soovitakse keskkatlamajas edaspidi kütta gaasiga? Kas planeerijad pole tõesti kuulnud midagi gaasihinna mitmekordsest tõusust. Uskumatu, et vastutav isik niimoodi mõtleb ja ütleb.

Väike vastuolu
2 aastat tagasi

on justkui selles, et peatänavat püütakse teha kaasaegseks ja keskkonna ja inimsõbralikuks ja 2km eemal suurima elamurajooni kõrvale, joogivee varumise piirkonda, praegu veel ilusa ning liigirikka looduskeskkonna asemele planeeritakse justkui selle kõige vastane rajatis. Kui Kiltsi lennuväli nö NATO plaanide tõttu ei sobi, siis teisel pool teed olevate lennukite remondibaasi ja Pullapää raketibaasi piirkonnas ju midagi tööstuselaadset toimub ja ruumi oleks enamakski, vähemalt sama suurele piirkonnale kui planeeritakse. Ei ole mõistlik planeerida tööstust elurajooni külje alla. Ei ole kindlasti põhimõttelise jauramise koht, tööstust on ka siia vaja, turism on hooajaline ning viimased aastad näitavad ilmekalt, et kui see valdkond pihta… Loe rohkem »

Kastani elanik
2 aastat tagasi

Väga nördimapanev plaan. Kuidas saab tööstusala planeerida elamurajooni kõrvale? Nii lähedalt on tööstusmüra pidevalt kosta. Võimalik, et mingid tööstushaisud. No kas tõesti ei leia sobivat ala tööstuse jaoks elamurajoonist kaugemal? Rääkimata sellest, et see ala on üks põhilisemaid jalutamise ja tervisespordi alasid kohalikele elanikele.

Arne taal
2 aastat tagasi
Reply to  Kastani elanik

Kus te elate.see ei sega kuidagi meie ,,?minu elu kastanis.Töökohti on vaja et ei peaks piiritaga tööl käima.Müra tänapäeval on viidud miiniumini.Ärge virisege..

tuleb tunnistada
2 aastat tagasi
Reply to  Kastani elanik

Taeblas on nüüd nii juba, et selles alevikus tasub õue minna siis, kui tuul on lõunast.Samuti kimbutavad autode heitgaasid majade läheduses ja teedel. Puhast õhku otsi kuskilt põllu pealt.

Mina arvan, et...
2 aastat tagasi

Kogu tööstusala võiks nihutada Uuemõisa poole. Umbes S. Urmase maja lähedusse. Säiliks ilus metsatukk.

Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi

Kas uus elamurajoon tööstuse töötajate tarvis ka on planeerimisel? Pole ju töötajaid senistessegi tootmistesse võtta. Ainus võimalus neid siis Ukrainast tarnima hakata.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Tulevad, tulevad peagi Ukrainast põgenikehordid, kui Putinile aru pähe ei panda.

Tubli
2 aastat tagasi

Planeeringu avalikul arutelul saab protestida, ettepanekuid teha, vaidlustada. Keskkonna mõju hindamine peaks kindlasti olema, kuigi sellest nõudest saab mööda hiilida, kuna pole vajalik, niigi tootmisalal.

saag
2 aastat tagasi

Algul mets maha ja puit müügiks, ja siis – maa müügiks. Väga lihtne loogika, kui Eesti ametnike olemust tead. 2 rasvast kärbest ühe hoobiga!

Lauri
2 aastat tagasi

Hästi halb mõte. Ainsat metsatukka, kus sealkandiinimesed jalutamas käivad ning ehk isegi mõni loomake veel elutseb, ei tohi mingil juhul maha võtta. Mis takistab seda ala planeerimast näiteks vana lennuvälja piirkonda?

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  Lauri

Puurkaev ju ka seal kõrval .

just
2 aastat tagasi
Reply to  Lauri

kunagi oli ju juttu et Kiltsi tuleb mingi tööstuspark või isegi tehti seal juba mingeid töid?

olioli
2 aastat tagasi
Reply to  just

Millegipärast kadus huvi umbes siis ära, kui selgus, et sinna trasside vedamine läheb kole kalliks. Ja nüüd seal loodus lokkab- mets kasvab, mis mühiseb, tõeline elurikkuse oaas. Sellist liikide rohkust, nagu seal, annab otsida- vahtrad, tammed, saared, sarapuud, pärnad, sirelid, männid- rohkem ei viitsi ette lugeda.

...
2 aastat tagasi
Reply to  olioli

Et elurikkus oleks täielikum, siis tuuakse sinna ka prahti.

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  Lauri

Kiltsi lennuväljalon NATO plaanides tulevikus olemas oma koht.

???
2 aastat tagasi
Reply to  Lauri

vastupidi, see on väga hea mõte. See on elupäevad tööstuse arendamiseks ette nähtud koht olnud. Enam paremat kohta Haapsalus peaaegu, et ei olegi. Ligipääs on olemas, vesi ja elekter on olemas. Kui tahtmist, saab ka raudtee hoovi peale vedada. Magalad on ka mugavalt lähedal- hea tööl käia.
Kohti, kus jalutada saab, on Haapsalus küll ja veel. “Loomakesed”, kes seal “elavad” on põhiliselt ümbruskonna kassid.

Madis
2 aastat tagasi

Linnaviletsuse asemele võiks ehitada tuumaelektrijaama
Oleks tuhndetes kordades rohkem kasu võrreldes nende rööprähklejatega

Peeter
2 aastat tagasi
Reply to  Madis

Tõsi..!