Aivo Paljasmaa: Świątek rikkus Kanepi laulu

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Kaia Kanepi (WTA 115.) kaotas Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste veerandfinaali Iga Świątekile (WTA 9.) tulemusega 6:4, 6:7 (kiire lõppmäng 2:7), 3:6.

Selle fakti kommenteerimist võib alustada muusikute keeles, et rokkar jäi ballaadilauljale alla. Ballaad võib teadagi väga kaua kesta ja nagu eile hommikul näha oli, võib see lõpuks rokkari ära kurnata. Kaia rokkis omal viisil, aga Iga suutis lõpuks ta ikkagi üle laulda.

Mäng algas Melbourne’i lõõskava päikese all (varjus näitas +33) kell 13 (meil oli kell 4) ja kestis kolm tundi. 20aastane poolatar oli lõpu poole värskema olekuga. Kaia auks tuleb aga öelda, et oma 36 eluaastast hoolimata ei ilmutanud ta kordagi abitust. Kaia võitles lõpuni, ka viimane punkt lahendati väga võistluslikult.

Matš oli tasavägine ja seda kinnitavad ka kõik statistilised näitajad. Imestust tekitas vaid Świąteki 14 topeltviga (Kanepil 4), sest nelja eelmise mängu peale oli ta eksinud seitsmel korral. Matš oligi suuresti närvide mäng. Kanepi oli hädas otsustavate punktide ära löömisel, siis kippus ta käsi pehmeks jääma. Pikad pallivahetushetked lõppesid samuti tihti vastase kasuks. Kui aga punkti saamiseks läks vaja üks-kaks lööki, ei suutnud noor poolatar Kanepi tempos püsida. Siis rokkis Kaia täiega.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments