Elektrihinna kompensatsiooni saavad kõik alla 1500 euro teenivad pered

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Valitsus plaanib laiendada elektrihinna kompenseerimist kõigile alla 1052 euro teenivatele üksi elavatele inimestele ja alla 1500 euro teenivatele peredele.

Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare ütles, et ei tea, kui palju seesuguse palga saajaid Haapsalus olla võib. Üle Eesti saaks seesugust toetust 320 000 peret. Toimetulekutoetuse saajaid on igal kuul Haapsalus ligi sada – suvel veidi vähem, talvel pisut rohkem.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rita
2 aastat tagasi

Kas niisugune artikkel peab tasuline olema?

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Kui oleks tõsine tahtmine inimesi toetada siis läbi maksuameti ja ilma igasuguste lisa formaalsuste st.isikute jooksutamise raha inimese arvele.

Valge Daam
2 aastat tagasi

Usute, et KOV-l on see kompensatsiooni raha olemas? Peale Linnavalitsuse ametnike ja mõne firmajuhi palk mahub vaid kompensatsiooni mittesaajate hulka.
Pensionid on 200-500€ ning Haapsalus töötavate inimeste “keskmine palk” võrdub miinimumpalgaga, mis on 3,48€ tunnis ehk 584€ ühes kuus!

saavad jah
2 aastat tagasi

libedikud lubasid ju enne valimisi 200 eur talibanana elanikele maksta , erakorralist pensi tõusu ja puha , loll rahvas jäi uskuma , valis jälle petised

peep
2 aastat tagasi

Jutt oli justnagu ka keskklassist…vòi sellega vòrdlusest. Kui peres on pensionàrile kasvòi ùksainus keskklassi làhedase palgaga, pole mingit toetust. Oleks òiglane pere keskmistatud palgaga… siis 1500 piiriga… vòrdlus! Aga riigil vaja ju ka siinkohal koonerdada….. mis sest, et kòrgema elektri vm hinnaga riigi kasu mitu korda suurem kui tagasimakstavad summad.

Päikesevalitsus on parim
2 aastat tagasi

Reformierakonna toetus tõuseb jälle, sest rahvale meeldib elektri tormiline kallinemine ja üleüldine hinnatõus.

Aus valija
2 aastat tagasi

Isehakanud valitsus.
Sest rahvas valis ekre!

Mulk
2 aastat tagasi
Reply to  Aus valija

Rahvas ei valinud EKRE-T! Valis ca 20% valijatest! Sa ei ole aus, oled petis ja valetaja!

xyz
2 aastat tagasi

Kerjame end 5 kõige rikkama hulka?
Timbu-Limbus oli tegelane, kes kääridega teki PIKEMAKS lõikas, umbes sama loogika.

enn
2 aastat tagasi
Reply to  xyz

tol oli mingi hammasratas tagurpidi sees, meie valitsusel on igasugu mõistus täiesti puudu!

Kai
2 aastat tagasi
Reply to  enn

See oli Trebla. Hammasratta õigeks sai oli Albert.

Teadja
2 aastat tagasi

On ju öeldud, et kompenseeritakse see osa, kui elektri ühe kw/h ületab 12 senti, nii et kui keegi arvab, et panen kõik elektriradiaatorid tööle, saan linnavalitsuselt selle tagasi,siis nii ei ole ,saate tagasi 80% ainult sellest osast, mis ületab 12 senti kw/h vaadake rahandusministeeriumi kodulehekülge.

Jenkem
2 aastat tagasi

Aa mis asja siin kerjamas nüüd käia me ju 5 rikkama riigi hulgas ju… Ah jaaaaa kõige parem, euro tulekuga hõisati ju välja see et euro hinda ei tõsta?!!!! Kuhu me nüüd jõudnud oleme???? Rahvas teist on lihtsalt ülesõidetud, ja seda tehakse edasi ja edasi, aga laske edasi elu on ju lilll!

Vatt
2 aastat tagasi
Reply to  Jenkem

Muidugi teil on õigus neid valimislubadusi maha teha. Selline peibutamine ja heausklike otsimine käib iga nelja aasta takka. Samas keegi ei tea, mitte keegi, et mida homne päev toob. Eks need kes parlamenti kangesti pürgivad üritavadki ju oma valimisprogrammi ellu viia, aa pole ainult üks erakond seal demokraatilises vaidluste toas, kus peale vaidlemise suurt väga ei tehtagi, mõni käkk ehk. Korraldus tuleb ikka ranges soovituslikus korras kuskilt lääne poolt

Manna Liisa
2 aastat tagasi

Rootare küsib pangakonto väljavõtet pensionärilt, kelle pension 470 euri, piisaks pensioniteatisest aga ei, vaja väljavõtet. Lõpuks saad toetust 35 euri, seda ei saa kui pangakonto väljavõtet ei esita. Naabritädi luges,et tema 70 a juubeli puhul annab linnavalitsus toetust. Helistamise ja küsimise peale vastati nipsakalt, et aga seda on kõigest 35 euri, kas te tõesti seda tahate ? 10 aastat tagasi maksti prillitoetus kõik välja, mingeid lisahookuspookusi küsimata.Naabritädi juubel oli ka mitu aastat tagasi. Kuid kahtlemata, analoogseid näiteid on palju.

Vatt
2 aastat tagasi
Reply to  Manna Liisa

See npsakus tuleb sellest, et ei saada aru, miks ja kellena ta selle koha peal üleüldse on. Tean, see on juba päris vana viga. Ametnik ei saa aru, et ta siiski aru, et ta eahva jaoks tööd teeb, mitte, et mikda need inimesed minust tahavad, närvidele käivad, niigi sain tutvuse kaudu hea koha peale, nüüd käivad siin mingid pinda oma mõtetute muredega. Nii on. Mine proovi korea nati valel ajal küsimysi esitama minna, vahetult enne kohvipausi või nii. Siis näed alkes seda ülbust