Lääne-Nigula valib nädala pärast vallavanema

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne-Nigula vallavolikogu istung. Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu valib vallavanema tuleva kolmapäeva istungil, volinike ette läheb kuni kolm kandidaati kuuest.

Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Mikk Lõhmus ütles Lääne Elule, et komisjon vestleb nelja kandidaadiga tuleval esmaspäeval. Kaks kandidaati jäeti kõrvale, sest nende esitatud dokumendid ei vastanud nõuetele. „Kummalgi ei olnud motivatsioonikirja,” märkis Lõhmus.

Ülejäänud neljaga komisjon vestleb.

Vestlusele pääsesid ka poliitiku, ärimehe ja rahvabändi Meie Mees lauljana tuntud Aivar Riisalu ning terviseameti endine avalike suhete juht Simmo Saar.

Lõhmus ei osanud öelda, mitu kandidaati neljast läheb 22. detsembril Pürksis volinike ette, aga kõik nad sinna ei pääse. „Muidu poleks komisjoni sõelumisel mõtet,” ütles Lõhmus.

Lääne-Nigula vallavanema valimiskomisjoni kuuluvad koalitsioonist Lõhmus (VL Tugevad Kogukonnad), Jaanus Ratas (Reformierakond) ja Hardi Rehkalt (EKRE) ning opositsioonist Janek Loorens (Keskreakond) ja Arvo Ninn (VL Tegusalt Tulevikku).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaanus
2 aastat tagasi

„Ühegi avaliku konkursi osalejat ei avaldata enne, kui nad on vähemalt vestlusvoorus ära käinud. Ma olen ise Tallinnas lugematul arvul inimesi värvanud ja ma ei ole isegi kindel, kas ma enam kandideerin. See konkurss läks neil valesti ja ma kavatsen seda ka neile öelda,“ ütleb endine Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu, kes kandideerib Lääne-Nigula vallavanemaks.
Nii oligi arvat kui keegi Lääne-Nigula vallavanema kandidaadi konkursi komisjoni liikmetest “keelt kandma” hakkas ja LE-le vihjeid tegi. Isegi Lääne-Nigula vallavanema valimise konkursiga ei suudeta toime tulla. Jätkuvad samad jamad nagu Nõva Kooli kohtuvaidlus. Väga piinlik lugu uue Lääne-Nigula Vallavolikogus!!!

kohalik elanik
2 aastat tagasi

Volikogu istungi ülekanne 9.12.21, kus päikeseparkide kohta võetakse sõna alates 3h 48min 30sek.
– Elavad ja surnud v päikesepargid?!

Kodanik
2 aastat tagasi

Volikogu ei ole veel midagi otsustanud aga tarkpead juba kritiseerivad. Äkki volikogu ei annagi ühelegi kandidaadile toetust.

Korrumpeerunud riik
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Naljatilk – see on ammu ära otsustatud!

Mats
2 aastat tagasi

Peeter I. ütles kunagi rahvale head õpetussõnad.Ärge valige uusi bojaare,sest vanad on endid juba peaaegu täis varastanud aga uued alustavad algusest.

kohalik elanik.
2 aastat tagasi

hahh, Riisalu tuleb ju KULLAMAA põldudele päikeseparke rajama, puutumus äris.

Teie, otsustajad vallas, vastutate ja määrate rahva tuleviku saatuse, mõelge selgelt!

Noor
2 aastat tagasi

Päikeseparke,tuulikuid arendada ei tohi!? Toetust vallast elektriarvete maksmiseks võib küsida!?

Noor
2 aastat tagasi

Riisalu valitakse.

Kui Riisalu..
2 aastat tagasi
Reply to  Noor

Siis oleks meie valla volikogu kõige lollim Eestis!

Küsimused
2 aastat tagasi

Kui Simmo Saar valitakse vallavanemsks, ehk juhtima ilmselt kõige keerulisemat kokku-lahku omavalitsust Eestis- inimene kel puudub igasugune juhtimiskogemus ja ka tegelik kommunikatsioonioskus (kui lugeda tema demagoogiat täis artiklit koroonapasside kohta), puuduvad teadmised kohaliku omavalitsuse või organisatsiooni juhtimisest, registreerin mina ennast kuni järgmiste valimisteni Lääne-Nigula vallast välja koos maksurahaga ja kutsun üles kõiki teise vallaelanikke sama tegema. Kogu see konkurss on üks kahtlane farss. Miks Mikk Lõhmus lekitab ainult kahe kandidaadi nimed ja mitte teised? Mis alustel toimub valik? Kuidas tuvastatakse kandidaadi pädevus? Motivatsioonikirja äratamine on tõsine rikkumine? Pigem nagu otsitud põhjus. Eelmine volikogu võttis vastu kõige kallima ja keerulisema valikuvariandi… Loe rohkem »

Tähelepanek
2 aastat tagasi
Reply to  Küsimused

Ütled Simmo Saar ja mõtled Viisitamm. Ütled Mikk Lõhmus ja mõtled Keskerakond.
Kas tõesti on nii, et kesikud kaotasid meie vallas valimised, aga saavad vallavanema koha?
Ja peenhäälestus Miku moodi on see, et isa hakkan volikogu juhtima ja vallavanemaks panen oma sõbra kesiku. Reform ja EKRE, teil tõmmatakse vist müts pähe?
Kriitiliselt mõtlevaid ajakirjanikke võib LE-st otsida vaid väga naiivne inimene. Kaie Ilves on pigem Lõhmuse suuvooder.

Täheldatakse
2 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanek

Mnjah. Aga on ka vist nii, et kui ei otsi siis ei leia ka. Ja kui suud lahti ei tee siis ka ei muutu midagi aga muus osas nõus.

täpsus
2 aastat tagasi
Reply to  Küsimused

Lihtsalt huvi pärast küsin, et kui suure augu eelarvesse teie maksuraha kadumine lööb?
Ja mille kohta ei küsitud valijatelt mandaati?

Vastan teie küsimustele
2 aastat tagasi
Reply to  täpsus

See pole tähtis kui suure augu lööb, minu jaoks lihtsalt põhimõtteline reaktsioon ebakompetentsele tegevusele ebakompetentse inimese valituks otsutamisel. Kui ka teised näevad seda samamoodi – jõuab äkki sõnum kohale. Mis puudutab mandaati siis tehti valla tükeldamine ära enne valimisi, kuigi niivõrd põhimõttelise küsimuse oleks võinud anda rahvale valimistel otsustada. Praegu aga tehti otsus vaikselt ja läbimõtlemata ja korralikult ettevalmistamata. Osad osavallad saavad nüüd olema ühtemoodi ja teised kunagi enne haldusreformi liitunud igaüks isemoodi. Isegi valla erinevate piirkondade elanikke koheldakse erinevalt, selle asemel, et saavutada ühinemisest maksimaalne, ühetaoline kasu kõigile. Ühesõnaga tehti ära otsus sobival momendil hoolimata sellest, et seda vallarahvale… Loe rohkem »

täpsus
2 aastat tagasi

Te oleksite nagu ette juba kindel, et valitakse ebakompetentne inimene vallavanemaks? Osavaldade määrused võeti vastu identsed ja isegi tibatillukese Nõva osavallakogusse kuulub sama arv inimesi nagu suuremates osavaldades. Lisaks pole osavallad veel töölegi hakanud. Natukene vara juba ette kuri olla. Ja näiteks Oru osavalda soovisid just nimelt valijad. Nende allkirjade toel protsessi alustatigi. Palivere osavalda soovis minu teada Palivere kogukonnakogu, kus ka kohalik kogukond (kes aktiivne) otsustas. Teiste kohta ei tea. Jah, kulukas. Väga. Aga kõiki asju ei saa ainult rahanumbriga mõõta.

Kle
2 aastat tagasi
Reply to  Küsimused

Aga miks sa ise ei kandideerinud, oleksid kõik asjad jonksu ajanud .