Läänemaa ettevõtjad kutsuvad meedikuid toetama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonnas ebaviisaka vastuvõtu osaliseks saanud treener ja haigla pole ära leppinud. Foto: Urmas Lauri
Läänemaa haigla. Foto: Urmas Lauri

Oosaare talu perenaine Kaire Tammet ja Altmõisa külalistemaja perenaine Meeli Lokk algatasid Läänemaa meditsiinitöötajate toetuseks tänukingituste kampaania „Hoiame meedikuid“, mille eesmärk on kosutada meditsiinitöötajate hinge- ja füüsilist energiat Läänemaa ettevõtete toodangu abil.

„Olen seda mõtet mõlgutanud ja endas kandnud juba tükk aega. Viimaseks tõukeks said fotod Tallinnas toimunud meeleavaldusest, kus liikusid ringi inimesed, kel seljas pusad võigaste sõnumitega arstide kohta,“ rääkis Tammet.

Sellest ajendatuna soovis ta avaldada arstidele oma poolehoidu ja teha väike positiivne tähelepanuavaldus meditsiinivaldkonnas töötavate inimeste heaks. Tammet jagas seda mõtet ka Lokiga, kes oli kohe valmis kaasa lööma. Ka Sihtasutus Läänemaa tuli oma nõu ja jõuga appi.

Esialgu oli Tammetil ja Lokil tagasihoidlik idee panna oma ettevõtete toidutoodangust kokku kinkekorv Läänemaa haigla jaoks.

„Mõtlesime, et viime oma köögist lihtsalt niisama midagi head turgutuseks haiglasse,“ selgitas Lokk.

Sellest kasvas aga välja tänukingituste kampaania, millest võiksid osa saada kõik Läänemaa meditsiinitöötajad.
Kampaaniasse saavad panustada nii kohalikud ettevõtted kui ka eraisikud. Kohalikel toidutootjatel on võimalus kinkida meedikutele oma tooteid, teine võimalus on teha ülekanne selleks spetsiaalselt loodud kontole Swedbankis: Kaire Tammet, EE072200221077956982, märksõna „Hoiame meedikuid“.

Kontole laekuva raha eest hakatakse täitma kinkekorve, mis toimetatakse Läänemaa meditsiiniasutustesse.
Sarnaseid kampaaniad toimub juba mujalgi Eestis.

„Head mõtted tekivad ikka paljudes peades korraga ja nüüd oleme rõõmsad, et saame olla üks paljudest tänulikest,“ märkis Lokk.

Sihtasutus Läänemaa tunnustab kahe hakkaja naise algatust ja kutsub Läänemaa inimesi kampaaniasse panustama.

„Mitte keegi meist ei suuda pakkuda meditsiinitöötajate seda, mida nad praegu tegelikult kõige rohkem ihkavad ja vajavad – piisavalt aega ja võimalust oma pere ja lähedastega olla, alustuseks ennast kasvõi korralikult väljagi magada. Meedikud töötavad praegu läbipõlemise piiril. Sellest, kas nemad jaksavad, sõltub paljude inimeste elu. Vähim, mida me teha saame, on neile teada ja tunda anda, kui tänulikud me neile oleme,“ ütles SA Läänemaa turundusjuht Lemmi Kann.

„Minu soov on öelda aitäh kõikidele meditsiinitöötajatele. Aitäh, et te olemas olete ja vastu peate. Teil on pööraselt raske ja keeruline, kuid te ikkagi leiate jõudu oma tööd edasi teha. Meie kõigi heaks. Et see jaks ei lõppeks!“ ütles Tammet.

„Täname meie arste, õdesid, hooldajaid – kõiki meedikuid, kes juba pikka aega ja järelejätmatult töötavad oma võimete piiril, et päästa elusid. Selle eest pole võimalik olla piisavalt tänulik,“ ütles Lokk.

„Kallid meedikud, usun, et meie hulgas on tegelikult väga palju inimesi, kes hoolivad teie tööst ja saadavad teie poole häid mõtteid ja soove!“ lisas Tammet.

Kampaania käigust saab jooksvalt ülevaate Facebooki lehelt „Hoiame meedikuid“.

Ettevõtetel, kes soovivad kampaaniasse panustada oma toodetega, palun pöörduda Kaire Tammeti poole: meiliaadressil kaire@puise.ee või telefonil 56 616 307

Kampaania annetuskonto: Swedbank, Kaire Tammet EE072200221077956982, märksõna „Hoiame meedikuid“.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mina ka
2 aastat tagasi

Mina ka kandsin 500euri sinna arvele, et nad ikka n’lga ei kannataks. Ja meie firma saadab haiglasse raudtalasid, mida saab kasutada mitmel moel. Minu palk pole laita, 580 puhtalt arvele iga kuu.

naine
2 aastat tagasi

väga tore algatus. Alati võib tunnustada ja tänada. Aga tegelikult oleks viimane aeg hakata riigitasandil neid probleeme lahendama. Varsti on Jõulutunnel.Ikka aitame ja annetame, inimlikkus pole enamustest õnneks kadunud.Aga inimese tervis ei saa sõltuda annetajate lahkusest, kahjuks……

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  naine

Riigi tasandil? Meil on valitsuses partei ja selle juht kajakallas, kelle vastu on ligi 80!!! protsenti valimisealistest kodanikest…Mida Te siis ootate?Mötlete tõemeeli, et sellise korraldusi keegi tõsimeeli täidab?? Tegelikult on selles Eesti Covidi ja ka köigi muude probleemide algus…

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Kas lugupeetav tooks ka mingi põhjendatud arvutuskäigu selle “ligi 80!!! protsendi” kohta? Kui ei, siis praegusel kujul mõjub see lihtsalt nagu mingi emotsionaalse hügieenivastase fantaasia…

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Aga palun, reformierakonda toetab ju küsitluste andmetel pisut üle 20%…100-20=80%…

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Jajah, lahe loogika. Selle põhjal on kõikide erakondade vastu ligi 80 või rohkemgi inimesi.

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Ligi 80% inimesi…

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Loogikaga onikka Teil probleem,see 80% jaguneb ülejäänud erakondade vahel, keda aga ei saa pidada reformierakonna pooldajateks…pigem ikka vastalisteks…

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Ja millest see järeldus, et ma ühte erakonda valides automaatselt teiste vastu peaks olema? Päris nii lihtne see ka pole. Mingi väike protsent mingi erakonna hardcore fänne ilmselt on, kes mitte kedagi teist oma kumiiride kõrval ei näe, aga ei usu, et selline paindumatu seltskond eriti suur oleks.
Üks asi on vastasus, teine asi on valimiseelistus. Mina näiteks Reformi ei vali, kuid samas otseselt nende vastu ka pole. EKREt ja Eesti 200 ka ei vali, kuid kui need mingi ime läbi valitsusse peaksid pääsema, no mis teha, valitsused tulevad ja lähevad, normaalne demokraatia.

Vahi nalja
2 aastat tagasi

Äkki hakatakse tegelema põhjustega, aga mitte võitlema tagajärgedega. Õdede palgataseme tõstmine, nende arvukuse tõstmine, õppekohtade suurendamine jms. Ei ole mõtet viia süüa ega kingitusi, sest see ei tekita töökoormuse vähendamist ega töötasu kasvu kasvõi äärmuslike ületundide eest. Ja lõpetage ühiskonna lõhestamine ära, miks te süüdistate ainult vaktsineerimata inimesi – ikka ka suitsetajaid, ülekaalulisi, narkomaane, südamehaigeid jt elustiili haigeid, kelle haiguste ravi me kinni maksame ehk hakkame mõistma solidaarse meditsiinisüsteemi sisu. Emotsioon ja õhinapõhisus vs fakti- ja teaduspõhisus, see ongi põhiprobleem praeguses (kriisi)juhtimises. Ühiskonnas on liiga palju inimlikku rumalust ning alusteadmiste krooniline puudus viib ühiskonna lõhestamisrni ja seda teevad peamiselt rumalad… Loe rohkem »

Nõus
2 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

Just, kahjuks inimliku rumaluse ja naiivsusega ongi sillutatud tee ühiskonna lõhestamiseni. Naiivsed usuvad neile ettesöödetud valesid (võigaste sõnumitega pusad) ja asuvad inimlikust rumalusest õhinal “head” tegema üldse adumata probleemide tegelikke põhjuseid.

Ühelt poolt võib ju taolise kinkide aktsiooni heaks kiita (pealtnäha ei ole selles ju midagi halba), aga teisalt saadavad “heategijad” taolise annetuste kogumisega väära signaali.

Toetama
2 aastat tagasi

Mis toetama, nad saavad piisvalt toetust tasuta maksuraha näol. Kui meditsiin privaatsektori konkurentsi lasta kaoksid muidusööjad päevapealt minema.

Sokk
2 aastat tagasi

Jumala õnnistust ja rahu kõigi Lamepealistele südamete sisse.
Varsti on Jõuluaeg

Lääne Elu
2 aastat tagasi

Seltsimees Puda on jälle midagi tarbinud.

Taat
2 aastat tagasi

Uksetehas saadab uksi ja tene aiamaju. Morobell kilu ja Ragn-sells…

Jah aga
2 aastat tagasi

Haapsalut ei saa võrrelda tallinna, Tartu või Põlvaga.See raha kogumise kampaania tundub imelik. Tammet ja Lokk rääkigu iseenda eest ja alustagu kingituste tegemist, küll teised teevad otsused enda eest ise.

Elli
2 aastat tagasi

Läänemaa haiglas on ehk paar meedikut, kes seda tõesti väärib.

ohhoo
2 aastat tagasi
Reply to  Elli

Kes sa oled selline??
Kas julged sama öelda oma õige nime alt??

Mmhm
2 aastat tagasi

Väga kena ja hooliv algatus ja tegu!

(Aga neid võigaste sõnumitega pusasid kandsid küll ilmselgelt palgatud provokaatorid, kelle eesmärk oligi jätta meeleavaldajatest vale ja eksitav mulje)

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Mmhm

Mis pusad ja mis sõnumitest jutt käib?

Nõus
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Loe artiklist: „Olen seda mõtet mõlgutanud ja endas kandnud juba tükk aega. Viimaseks tõukeks said fotod Tallinnas toimunud meeleavaldusest, kus liikusid ringi inimesed, kel seljas pusad võigaste sõnumitega arstide kohta,“ rääkis Tammet.” Tallinnas toimus hiljuti sundvaktsineerimise vastane meeleavaldus. Tammet peab silmas neid fotosid, kus kahel suurel naisel olid pusadel inetu sõnum medtöötajate pihta. Sealjuures keegi kohal olnutest ei mäleta selliste naiste aktsiooni. Ainult tuntud “sallijal” õnnestus nood pildile püüda. Seesama “sallija” neid fotosid ka levitas, nii nagu levitas 2018.aastal valeinfot selle kohta, et Mary Krossi loobiti Stroomi rannas kividega. Selle valeinfo eesmärk oli mõni kuu enne valimisi marginaliseerida teatud konservatiivset… Loe rohkem »