Sügis on kevadiselt soe

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sügis. Foto: Urmas Lauri
Sügis. Foto: Urmas Lauri

Oktoobri viimasel nädalavahetusel purunesid päeva soojarekordid mitmes vaatlusjaamas, ilm püsis kevadhõnguline veidi jahedama pühapäevani välja. „Hommikud algasid niiskelt ja uduselt, kuid suur osa päevast möödus siiski päikeseliselt, õhtud lõppesid ilusate loojangutega,” kirjeldas riigi ilmateenistuse valvesünoptik Kairo Kiitsak.

Kiitsaku sõnul sündisid uued päeva soojarekordid juba reedel, 29. oktoobril, kui Tallinna Harku vaatlusjaamas oli +12,8 kraadi. Laupäeval kerkis termomeetri näit kõige kõrgemale Võrus, kus mõõdeti +15,8 kraadi. Lääne-Nigulas oli laupäeval +12 kraadi. Pühapäeval oli sooja vähem. Varahommikul oli mõnel pool ka halla maas.

„Sel nädalal on oodata temperatuurifoonis väikest langust, kuid üldiselt domineerivad plusskraadid. Madalrõhkkondade mõju ka suureneb ja kolmapäevaks jõuavad kohale sajupilved, mis liiguvad lõunast põhja suunas. Nädala lõpp on heitlikum,” lausus Kiitsak.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments