Lääneranna valimisliit valis endale esimese koalitsioonipartneri

Elen Freivald

elen@le.ee

Raul Oberschneider Isamaa nimekirjast (vasakult) ning Tiina Lobja ja Armand Reinmaa Lääneranna valimisliidust kirjutasid teisipäeval alla kolaitsioonilepingule. Foto Lääneranna valimisliit

Teisipäeval sõlmis Lääneranna vallas valimised võitnud Lääneranna valimisliit koalitsioonilepingu volikogus ühe koha saanud Isamaaga

Lääneranna valimisliidu esinumber Armand Reinmaa, valimisliidu liige Tiina Lobja ja Isamaa nimekirjast volikokku pääsenud Raul Oberschneider kirjutasid koalitsioonilepingule alla teisipäeval.

Reinmaa sõnul valiti koalitsioonipartneriks Isamaa sellepärast, et nende programmilised seisukohad oli Lääneranna valimisliidule kõige sarnasemad. „Enne valimisi avaldatud seisukohtade erimeelsusi ei olnud,” ütles ta. Reinmaa lisas, et nii Lääneranna valimisliit kui ka Isamaaga seisavad ühtede väärtuste eest. „Arendada vald tervikuks, kaasajastada haridusvõrku, ehitada Lihulas uus koolimaja, tõsta hariduse kvaliteeti,” loetles Reinmaa.

Reinmaa ütles, et läbirääkimised pole siiski lõppenud. „Räägime teistega jätkuvalt läbi ja oleme pakkumistele avatud,” lisas ta. Reinmaa sõnul on koostöö võimalik kõigiga. „Meie eesmärk on, et kui kellelgi tuleb hea algatus, mis on valla seisukohalt parim võimalik lahendus, arutame läbi ja teeme ära,” ütles Reinmaa.

Lähipäevil tahab Reinmaa ka teiste partneritega maha istuda, et välja selgitada koalitsiooni ja opositsiooni osakaal.

Millal on vallavolikogu esimene istung, ei pole veel teada. Reinmaa on jätkuvalt Lääneranna valimisliidu kandidaat vallavolikogu esimehe kohale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kindlustavad
2 aastat tagasi

tagalat juhuks kui keegi üle hüppab….)

Mati Põdra
2 aastat tagasi
Reply to  Kindlustavad

Selle ühega nüüd küll mingit tagalat ei kindlusta.

Kindlustavad
2 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ära sa ütle. Ilma partnerita seis 11:10. Nagu tuleb üks ülejooksik(aga ajalugu on näidanud, et võib tulla)- nii ollakse vähemuses. Nüüd aga liidus isamaalasega arvatavasti klausel, et ei mingit plõksimist. ‘Omadest’ võib sel juhul ühe hääle ‘loomulikku kadudesse’ vabalt kanda.

Mati Põdra
2 aastat tagasi
Reply to  Kindlustavad

Vaat selle asjaga on küll nii, et – kui vastutada kogu valla kui terviku eest, pole ju kellelgi ka põhjust hakata üle jooksma. Kohalikud teavad liigagi hästi, miks eelmisel korral neli inimest üle jooksis.

Vald on juba neli viimast aastat neli korda suurem kui oli kunagi. Aga ikka on selliseid, kes küll võivad kirjutada Lääneranna, aga hääldavad Lihula. See teema tulebki lahendada. Kõigis valdkondades.