Haapsalu rahvaülikoolis on täna hapusilguõhtu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Surströmmingu ehk hapusilgu purk. Foto Arvo Tamula

Haapsalu rahvaülikoolis saab täna õhtul maitsta rootslaste ühte kõige omapärasemat rooga surströmmingut ehk hapusilku.

Omapärase lõhna poolest tuntud surströmming on hiliskevadel püütud silk, mis pannakse paariks kuuks puutünni hapnema. Seejärel pakitakse kalad ümber plekkpurkidesse ning lastakse enne tarbimist 6-12 kuud seista.

Haapsalu rahvaülikool on juba aastaid korraldanud sügiseti hapusilguõhtuid, kus huvilised saavad erilise meki ja omapärase lõhnaga kalaga tutvust teha. Haapsalu hapusilgugurmaanid Tiina Kütt ja Tiiu Kammiste räägivad juurde surströmmingu ajaloost ja traditsioonidest.

Hapusilguõhtu algab Haapsalu rahvaülikoolis 3. novembril kl 18.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments