5

Galerii: haapsallased maitsesid kurikuulsat rootsi hapusilku

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Fotod: Malle-Liisa Raigla

Pärast paariaastast vaheaega kutsus Haapsalu rahvaülikool kolmapäeval inimesi mekkima kurikuulsat rootsi hapusilku ehk surströmming’ut.

Surströmming on midagi sellist, mis rootsi toitudest rääkides alati elevust tekitab – selle ebameeldivast lõhnast on paljud kuulnud, kala ennast maitsnud aga vähesed. Ühegi restorani tavamenüüst Rootsis, rääkimata Eestist, hapusilku naljalt ei leia. Kui, siis korraldavad söögikohad spetsiaalseid hapusilgu söömise üritusi, nagu see oli kolmapäeval Haapsalu rahvaülikoolis.

Haapsalu rahvaülikooli juhi Heli Kaldase sõnul on nad paar viimast aastat surströmming’uga vahet pidanud. Ühelt poolt on põhjuseks see, et rahvaülikool

Artikli lugemiseks tellige digipakett või logige sisse!

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Sass S
Sass S

haisuterror

hehee
hehee

no nendest maskidest on küll nüüd väga kasu, vanasti õeldi ampelman….

millal
millal

peruulaste rahvusrooga , praetud rotti siin pakkuma hakatakse

kurat
kurat

no kas on ikka nii raske aeg, et peab rosikunud kala sööma?

Sokk
Sokk

Kui covid on siis ei saa mädakala lõhnast ega maitsest aru
Head isu!

wpDiscuz