Läänemaale lisandus 29 koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Ööpäeva jooksul analüüsiti 130 läänlase koroonaviiruse teste, millest 29 ehk 22,31% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti 10 254 testitulemust, millest 2306 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 1414 vaktsineerimata ja 892 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 1604. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 328 nakatunut.

Eestis keskmiselt on näit 1766,7. Näit on alla 1000 vaid Hiiumaal (913). Kõrgeim on näit Põlvamaal (2954).

Hommikuse seisuga on haiglas 610 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 444 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 312 ehk 70,3% on vaktsineerimata ja 132 ehk 29,7% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 83 uut haigusjuhtu. Suri 13 koroonaviirusega nakatunud inimest: 44-aastane mees, 68-aastased mees ja naine, 70-aastane naine, 73-aastane naine, 77-aastane naine, 81-aastane naine, 85-aastane naine, 86-aastane mees, 87-aastane naine, 89-aastane naine, 91-aastased naine ja mees.

Ööpäeva jooksul manustati 9922 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 2091. Tänahommikuse seisuga on lisa- või tõhustusdoosi saanud 56 572 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 57,4%.

Läänemaal on vaktsineerimiskuur pooleli 451 inimesel, kuur on lõpetatud 12 018 läänlasel. Tõhustusdoosi on saanud 1211 läänlast. Ööpäeva jooksul said esimese vaktsiinisüsti 25 läänlast, teise vaktsiinidoosi 14 läänlast ja tõhustusdoosi 194 läänlast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihtsa meelne
2 aastat tagasi

Mõttetu info!
A palju vaksituid suri, ah?

küsimus
2 aastat tagasi

ei tea, kui nüüd koolides kõik ära testitakse kas siis tuleb ka hüsteeriline reaktsioon, et laste hulgas avastati palju positiivseid ja küll on häda? Teadlased samas ütlevad, et ongi väga hea kui võimalikult palju lapsi kiiresti selle läbi põeks, sesst neile ei kujuta kovid mingit ohtu.

Tohter
2 aastat tagasi
Reply to  küsimus

Idioot, lapsed veavad ju laiali.

Külli
2 aastat tagasi

Terviseameti teatel kasvas eelmisel nädalal haigestumus Covid-19 viirusesse enim Lääne-Eestis. Iga neljas nakatunu on 10–14-aastane laps.

küsimus
2 aastat tagasi
Reply to  Külli

väga hea, teadlased ütlevad ju et lapsed peakski selle haiguse kiirelt läbi põdema.

Sokk
2 aastat tagasi

Soovisin testima minna…kuna lähikontaktne
Kõikidel telo numbritel ainult automaatvastaja möla… 2 tundi juba üritanud… Masendawww
Hakkasin õlut jooma..
5 kasti tagavara… Purjus peaga on hea surra

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Sokk

Sellepärast see ongi nii kõrge, kõik jooksevad testima. Ravi kodus end terveks ja asi korras. Inimesed on ikka nii ära hirmutatud

Lumememm
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

nojah…e
et ei tohi testida…
et põed salamahti läbi ja ….edasi mis saab
kahjuks selliseid lolle on meie rahva seas tuhandeid…

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Lumememm

Iga häda peale jooksevad atsti juurde, see on minuarust probleem. Kes on saanud arsti juures käies terveks tõusku püsti ja kummardagu maani!

Peep
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Onjuu, määri hanerasva karvasele rinnale ja tee piiritusega kere sisepuhastus 😀

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  Peep

Mõne haiguse puhul on see päris tõhus ravi, nagu külmetushaiguse korral. Aga kui koroonast rääkida, siis võib tõesti kahelda, kas sellest võidimisest seest ja väljast piisab või paneb ainult karva läikima. Kui ei ole surmatõbi, siis saab ikka viinast abi…loodame, et ei ole, kuigi sümptomid on sarnased.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Peep

Heheheheee nii naljakas olla, aga huvitav millise ravi siis arst covidi vastu määrab? Covidi ravi ju veel puudub. Nii et miks sinna arsti juurde siis joosta? Ei mõelnud läbi enne ilkumist jah?

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  Lumememm

sügis on kevadiselt soe, aga lumememm on juba kohal-oled vist vatist tehtud? Aga mis saab edasi?..hari siis lolle ja ütle julgelt välja, et inimesed, minge testima…ja lisa kindlasti teave, milleks see hea ning kasulik on. Hoia end sooja südametega inimeste ja jäneste eest.

Tohter
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Küllap siis sinu lähedastest pole veel keegi surnud.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Tohter

Kahjuks testimine ei hoia surma ära, paanikat aga tekitab küll nagu näha on

Saa aru...
2 aastat tagasi
Reply to  Sokk

Helista perearstile…..

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  Sokk

Lase aga käia aga vaata et sõpru külla ei kutsu .