Heli Kaldas pärjati vabaharidusliidu aastaauhinnaga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Heli Kaldas koos laulustuudio Fa-Diees laulupoistega. Foto Anu Seeman
Heli Kaldas koos laulustuudio Fa-Diees laulupoistega. Foto Anu Seeman
Heli Kaldas koos laulustuudio Fa-Diees laulupoistega. Foto Anu Seeman

Aastaid Haapsalu rahvaülikooli vedanud Heli Kaldas pärjati eile Eesti Vabaharidusliidu aastaauhinnaga.

Auhind, milleks lisaks tänukirjale, oli Saaremaa Seppade sepistatud ja graveeritud küünlajalg, anti Kaldasele üle Tartus toimunud vabaharidusliidu üldkoosolekul. Ühtlasi tähistati Eesti Vabaharidusliidu 20. sünnipäeva.

“See tuli suure üllatusena,” oli Heli Kaldas, kes sai auhinnast teada koosolekul kohapeal, meelitatud.

Eesti Vabaharidusliidu aastaauhind määratakse inimesele, kes on silma paistnud rahva hariduslike püüdluste toetamisel elu hoidvate ja edasiviivate väärtuste hoidmisel ja kasvatamisel ühiskonnas.

“See on selline tore tunnustus, et olen juba piisavalt rabelenud,” ütles Kaldas.

Heli Kaldas on lisaks Haapsalu rahvaülikooli juhtimisele 2002. aastast aktiivselt tegutsenud ka Eesti Rahvaülikoolide Liidus ja Eesti Vabaharidusliidus.

Kaldase sõnul tõsteti auhinda üle andes esile just tema üleriigilist tegevust, kaasalöömist mitmesugustes vaba- ja täiskasvanuharidust puudutavates töörühmades ja kaasarääkimist vabahariduslikel teemadel.

Kaldase sõnul rõhutatakse ikka kutse- ja kõrgharidust, kuid vabaharidus kipub olema teisejärguline. “Ka maakonnas kiputakse vahel vabaharidust unustama, kuigi kohalikul tasandil on see eriti oluline,” rääkis aastaauhinna laureaat.

Heli Kaldas tunnistas, et Haapsalu rahvaülikoolil on praegu pisut keerulisemad ajad, kuid just praegu on oluline selle valdkonna järjepidevust hoida.

Eesti Vabaharidusliit annab aastaauhinda välja 1998. aastast ja ühele inimesele omistatakse auhind vaid kord elus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments