Vald kaebab tuulepargi otsuse edasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

21. jaanuaril avaldasid Paliveres enne Lääne-Nigula vallavolikogu istungit meelt Risti tuulepargi vastased. Samal istungil ütlesid volinikud tuulepargile „ei”. Foto: Arvo Tarmula

21. jaanuaril avaldasid Paliveres enne Lääne-Nigula vallavolikogu istungit meelt Risti tuulepargi vastased. Samal istungil ütlesid volinikud tuulepargile „ei”. Foto: Arvo Tarmula

Tallinna halduskohtus Risti tuulepargi vaidluse kaotanud Lääne-Nigula vald kaebab otsuse edasi, kuigi uus võimuliit pole valimiste järel tuulepargi küsimust veel arutanud.

„Jah, kaebame edasi. Juristidele on see ülesanne antud,” ütles ametis lõpetav Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa Lääne Elule neljapäeval. Randmaale andis rohelise tule edasi kaevata praeguseks juba eelmine vallavolikogu koosseis.

Volinikud tegid seda hääletamata kolm päeva enne valimisi oma viimasel istungil. Lääne-Nigula vallavolikogu majandus- ja planeerimiskomisjoni esimees Einar Pärnpuu tegi ettepaneku hääletada, kas kaevata edasi või mitte, kuid esimees Neeme Suur ei pidanud seda vajalikuks.

Lõpetamine oli ennatlik

„Pole need tuulikud nii hirmsad midagi,” ütles Pärnpuu. „Maal ei pea saama ainult puhata ja mängida. Maal peab ka tootma. Üks võimalus on tuulepark, kust tuleb ka tulu.” Kuigi Pärnpuu tegi ettepaneku kohtuotsus vaidlustamata jätta ning minna Enefit Greeniga läbi rääkima, sai Randmaa vallavolinikelt loa edasi kaevata.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kas on
2 aastat tagasi

pole need tuulikud nii hirmsad midagi!!! ??? On küll ju, selle vastu ollaksegi, et nad on niinimetatud hirmsad. Niisama aetakse neid ärikaid maadelt minema või. Naiivne väiteke küll ikka.

need
2 aastat tagasi
Reply to  Kas on

juudiseeklid teevad igasuguse tuuliku muusika meeldivaks ja külgetõmbavaks

Iga rahvas
2 aastat tagasi

väärib oma valitsust. Ka rumal

Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi
Reply to  Iga rahvas

Andsin hääle Reformierakonnale üks kord üheksakümnendatel, nad siis tõesti olid reformimeelsed ja reforme oli vaja sovetistanist lahti rebimiseks. Keskerakonnale pole andnud mitte kunagi.
Reformierakond oleks objektiivsuse huvides ammu aeg ümber nimetada stagnatsioonierakonnaks. Ühendab neid see, et Keskerakonna kreedo on: peaasi, et võimupiruka juures saab olla. Mingit visiooni ega missiooni pole ammu nende
dna-s tuvastada võimalik. Ometi saavad nad valimistel jälle oma veerandi rahva toetuse kätte. Ülejäänud kolmveerand peab leppima nende “väärimisega”.

Nojah
2 aastat tagasi

Inimesed kas ei süvene poliitikasse ja neid ei huvita, kes seal eesotsas on, valivad vanast ajast jäänud mällu see nimi tõepoolest või lihtsalt valija on nii heausklik ja kardab muutuseid. Nagu täpselt te mainisite, et stagnatsioon on liiga hea, et sellest loobuda.

uudis
2 aastat tagasi

Täna saab protestida Tallinnas kõige vastu,mis vastumeelt ja üle taluvuspiiri.Kõik, kes muidu rahumeelsed ja provokatsioonile ei allu,võivad minna.

Kas on
2 aastat tagasi
Reply to  uudis

Inimesed peaksid tõepoolest minema ja näitama, et tahavad vabalt elada. Vaikselt surutakse koguaeg elamist kitsamaks, lõppu veel see covid piirangud ka. Noh see on muidugi vaieldav, aga ikkagi, ka mina ei pea õigeks hakata eraldama inimesi halbadeks ja headeks. Paljusid ei saa kodudest välja kahjuks meelt avaldama. Iga inimene loeb, püüa aru saada, kui mõtled seal ah mis mina.

Lugeja
2 aastat tagasi
Reply to  uudis

Ega tegelikult ei saa ikka saa küll. Protestiksin heameelega vaktsiinivastaste ja ekreklaste vastu, kes hakkavad seda taluvuspiiri juba tõsiselt ületama, kuid seal valitakse kes ja mida rääkida tohib. Kui valesti räägid, pekstakse minema ja hakatakse jalgadega taguma, nagu Indrek Tarandiga ühel nende varasemal meeleavaldusel tehti.

Vaba Mees
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Kakle normaalsete inimestega rootsis!
Meile siia on vaja just ekret ja vaba mõtlemist! See, kes koosolekut segas, on lihtsalt joodik, tal trahv veel maksmata!

Maakas
2 aastat tagasi

Seltsimees Pärnpuu võib tuuliku oma aeda panna, aga Läänemaa mets jätku rahule! Metsa arutu hävitamine viib ükskord katastroofini. Pealegi oleks tuulikud ainult ajutine lahendus, sest need ei taga stabiilset elektrit ja ammugi mitte vajalikus koguses. Praeguseid elektrihindasid arvestades on juba näha, kuhu see nn roheline elekter meid viib.

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Risti selline keskne koht,kuhu sobiks tulevikus väike moodne tuumajaam…
Aga Pärnpuuga saab ainult nõustuda.
.

Maakas
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Arvad end küll vaimuka olevat, aga seda sa kindlasti pole. Tuumajaam tuleb niikuinii, aga mitte sinu unistuse järgi Ristile, sest selleks pole seal vajalikke tingimusi. Hirm tuumajaama ees on põhjendamatu. Tänapäeva tehniliste võimaluste juures saab riskid viia nii madalale, et suurte õnnetuste võimalikkus on üliväike. Meelevaldseid ei maksa sinna muidugi palgata, seega personali taustakontroll peab tasemel olema. Tuumajaam on tegelikult samuti nn roheline, kuna paiskab õhku vaid puhast veeauru ja ei grammigi süsinikku.
Maal muide sellepärast sageli elataksegi, et olla eemal mürast. Pangu tuulikud Viimsisse või Tallinnasse.

Kas on
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

mitte üliväike, vaid oht on nüüdse aja jaamadel olematu, kuna ilma füüsiliselt meelega elemente kokku viimata ei saa mitte midagi katastroofilist tekkida, nii et seda peaks inimestele keegi maakeeli selgitama, mis ja kuidas see katel töötab tänasel päeval.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Kas on

Kui ei taheta aru saada vaktsineerimise vajadusest, pole mõtet rääkida tuumajaamast!

Aga
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Kui ei suudeta isegi külmlao temperatuuri jälgida (vaktsiinid), mis tuumajaamast saab üldse juttu olla?

Kas on
2 aastat tagasi
Reply to  Aga

just täpselt, tulebki inimestele selgitada põhjalikult, et ei tekiks selliseid absurdseid kommentaare, et külmladu ju oli jne.

Kas on
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

millegipärast ei tahaks uskuda, et vaktsiinivastane on tuumajaama vastu. Pigem kahe käega poolt ikka. See ju ka nagu mingi vastuhakk omal moel brüsselile, et sõltumatu energia suudetakse luua. Arvatavasti seda sealtpoolt ei lubata ka, jääb üks konks vähemaks mille otsas hoida.

Saunik
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

lollid vaktsineerivad, targad põevad läbi!
Siis on võimalus, et näed järgmist aastat ka. sul peaks nüüd parim enne kohe kukkuma 🤣

Ajukontroll
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Kes sulle putru pakkus!
Sure maha juba!!

Vanaema padrunid
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Kas keegi veel usub, et ilma mingite kasuteta kuskil keegi midagi otsutab.
Vahet siis pole, mispidi need otsused tehakse, keegi lõikab endale suure rasvase tüki nagunii.
Ei taha ükski “miljonär” oma esimese miljoni saamisest rääkida, et ole ka need vallavolinikud neist erinevad.

Hillar
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Meil Läänemaal polegi elektrit vaja. Need liinid tuleks ka maha võtta. Rikuvad ainult
meie kaunist loodust.

Majaomanik
2 aastat tagasi

No jah,tulevikus võib vallavalitsuse uksetaga näha pikki järjekordi endistest protestijatest toimetuleku raha nõudmas.

to majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

kui EU oma rahad, mis on maksumaksja rahad teilt ära võtab, olete samuti koos Pärnpuuga toimetulekusaajate sabas- pole mõtet ülbitseda, kui ise elad nende rahade eest, kes protesteerivad, et tuulikud läheksid merre, mitte nende kodude tagahoovi.

hehh
2 aastat tagasi
Reply to  to majaomanik

mina protesteerin ka merre paneku vastu, vähemalt Läänemaal. need võimalikud variandid, mis välja käidud (kui Risti rahvale ei sobi), on näiteks Osmusaare külje alla. hüvasti lindude ränne, hüvasti suvised päikeseloojangud Nõva kandis …

Noor penskar
2 aastat tagasi
Reply to  hehh

Elektriga on nüüd asi selge,seda saab seinast ja raha selle maksmiseks vallavalitsusest.