7

Pärast koolivaheaega muutub õpilaste lihtsustatud karantiin

Lääne Elu

info@le.ee

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna. Eduard Laur
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna. Eduard Laur

Valitsus otsustas pärast koolivaheaega muuta lihtsustatud karantiini koolilastele, millega lähikontaktseid lapsi testitakse edaspidi vaid ühe korra ning kui PCR-test on negatiivne, saab laps jätkata nii koolis kui ka huviringis.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna ütles ERR-ile, et valitsuses jõuti põhimõttelise otsuseni, et pärast koolivaheaega ehk 1. novembrist muudetakse lihtsustatud karantiini korda haridusvaldkonnas.

„Kui varasemalt koolikeskkonna lähikontaktseid testiti kaks korda, kõigepealt koolis antigeeni kiirtestiga ja kolme päeva möödudes PCR-testiga, siis me leppisime ekspertidega koostöös kokku, et alates 1. novembrist testitakse koolikeskkonna lähikontaktseid ühe korra PCR-testiga. Ja kui see testi tulemus on negatiivne, siis lähikontaktne laps saab jätkata koolis,” selgitas Kersna.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Anne
Anne

Kas te ikka teate, et PCR testid kutsutakse tagasi. Kasutusluba anti tähtajaga 31.dets 21. Seega pärast seda kuupäeva neid enam kasutada ei või. Tehke loogiline järeldus.

Aali
Aali

Hetkel ei sobi vaksineerimata lapse negatiivne test peale koolis käimise kuhugi mujale. Sealhulgas ka õues olevatele trennidele. Mis on samal ajal suht silmakirjalik, sest olles vaksineeritud kuid lähikontaktne ( pinginaaber haigestus ) võib laps liikuda kõikides huviringides ja paha aimamatult viirust edasi kanda. Kiirtesti tehakse koolis ainult neile kes on vaksineerimata

Nimi
Nimi

Ole mureta esmaspäevast ei tehta enam kiirteste. Nüüd pead Synlabi telki jälle minema ole sa või laps.

NB!
NB!

VakTsiin on see sõna.

Maakas
Maakas

Aga miks siis koolis ja huviringis negatiivne test sobib kui mujal mitte? Ise ikka saate aru, mida te korraldate?

KodanikS
KodanikS

Lugege missugust negatiivset testi tegema peab . Ei hakka kool ka enam kiirtesti tulemust aksepteerima.Tuleb minna jälle Synlabi telki pcr testi tegema. Kiirtestimine lõpetatakse ära.

KodanikS
KodanikS

Lõpuks on lihtsalt hakatud aru saama, et kiirtestidest pole tolku, sest need valetavad. Neid ei saa usaldada enam.
Kiirtestid on ka negatiivsel inimesel positiivset ju näidanud. Pärast minnakse Synlabi ja test negatiivne. Kumb siis nüüd valetab?

wpDiscuz