Edaspidi pääseb kohvikusse ja üritustele vaid tõendiga

Peaminister Kaja Kallas ütles, et esmaspäevast peavad kõik inimesed ühistranspordis maske kandma. Foto: Malle-Liisa Raigla
Peaminister Kaja Kallas ütles, et esmaspäevast pääsevad kohvikutesse ja kontserditele vaid tõenditega inimesed. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kohtades, kuhu seni pääses vaktsineerimistõendi, negatiivse testi või viiruse läbipõdemise tõendi alusel, esmaspäevast, 25. oktoobrist kuni 10. jaanuarini  negatiivse testiga enam ei pääse, ütles täna peaminister Kaja Kallas pressikonverentsil.

Kallas põhjendas 10. jaanuarini kehtimist, sest sinna sisse jäävad jõulu- ja aastavahetuse peod. „Kui praegu vaktsineerida, siis saab jõulupeol, jõulukontserdil osaleda,” ütles Kallas.

Maski kandmine on Kallase sõnul tungivalt soovituslik. Kohustuslik on maski kandmine ühistranspordis ja kauplustes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
64 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
paistab
2 aastat tagasi

et valitsusele on selles kriisis tähtis et muuseumid , kõrtsid ja lällamiskohad avatud oleks

Jenkem
2 aastat tagasi

Tundub et asi hakkab veidi paranema, siin juba juristid sekkuvad sellesse kaosesse mida valitsus oma võimutsemisega korda saadab… Arvavad et kui on pukis siis võivad kõike teha ja põhiseadusele vilistada paraku ikka nii ei ole….

Eduard
2 aastat tagasi

Ammu oleks aeg antivaktserid ja nende lapsed inimestest eraldada.

Hmm huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Eduard

Eraldatigi ju. Mida sa veel tahad? Nälga ju ei saa jätta. Poodi ikka peab minema. Kohvikus võid ju rahumeeli passida, pole seal ühtegi antivakserit. Milles proble?

mõeldes
2 aastat tagasi

sellele praegusele kaosele riigis, võib arvata , mis juhtub siis, kui rohelised mehikesed koos nn. pagulastega üle piiri tulevad

EI tea
2 aastat tagasi
Reply to  mõeldes

kaos on sul peas, egas armee sellepärast ei maga. Kõik on siiski kontrolli all ja nato ka kaitseb võib olla.

lubage naerda
2 aastat tagasi
Reply to  EI tea

NATO ei riskiks üheainsama omade eluga ka baltikumi pärast
rünnaku korral surutakse meid liidust välja või NATO laguneb, ongi kõik

EI tea
2 aastat tagasi
Reply to  lubage naerda

Jah see võib ka täitsa olla. See oleneb olukorrast. Kui ainult Eestit rünnataks, siis muidugi kalkuleeritakse majandusliku kasu põhjal ülejäänud maailmale. Rakendatakse artikkel 5, mis rünnaku korral kohustab neid abistama, mis aga ei tähenda siis ainult sõjaliselt. Abistada võib ka hukka mõistes ja humanitaarabi raames.

Juku
2 aastat tagasi

Ei kavatsegi vaktsineerida kuidas küla koerale nii koer külale

Ats
2 aastat tagasi

Lugege seadusi. Vabaduste piiramine kui terve riik ja rahvas on ohus, nt sõda, pandeemia, katastroof on igati lubatud ja seda õigustatult. Madalamat kihti, kes usub vandenõunikke ja nõia-vangasid õppinud teadlaste asemel, tulebki kiusata, et normaalsus lõpuks taastuks

Puzikov
2 aastat tagasi
Reply to  Ats

sina mine nopi nüüd elu lõpuni Pfizeri vaktsiine ja ole rõõmus, et kuulud haritlaste ridadesse.

Eduard
2 aastat tagasi
Reply to  Puzikov

Putsikov. Loll olla on loll.

Puzikov
2 aastat tagasi
Reply to  Eduard

ära ropenda avalikus ruumis idu !

Juku
2 aastat tagasi
Reply to  Ats

Kes su õppinud teadlased siis on ,millegipärast sinusuguste aju võtab vaid seda et kõik loevad telegrammi ja nelli teatajat muud su suust ei tule.

Tolbajoob
2 aastat tagasi
Reply to  Ats

Vandenõunike!? Kõik ei ole vandenõunikud, kui seda delfis ei kirjutata. Endal peaks ka pea otsas olema. Näe nüüd varem süüdistatud vandenõuteoorikuid jms, kes väitsid, et need testid ei anna õiget tulemust, siis tehti maha, et mis loll jutt. Nüüd, aga palun. Valitsuse tasemel öeldakse, et test ei näita midagi. Kallas on vandenõuteoreetik nüüd teiemeelest või?

Ats
2 aastat tagasi
Reply to  Tolbajoob

Ei ole. Korralik test näitab küll. Asja iva on et saaks inimesed lõpuks vaktsineeritud, mitte ei riskiks enda ja teiste eludega kuna näe eile oli negatiivne. Täna koju minnes aga võibolla juba pisik korjatud kuskilt ja seda veel levitatud ka

EI tea
2 aastat tagasi
Reply to  Ats

Oot oota, ma ei saa nüüd aru. Test nagu ikka näitab, aga kohvikusse minna ikka ei tohi, kuigi uksel test näitab, et terve olen? Mingi viga loogikas minuarust, nii teil, kui korralduste andjatel

Jenkem
2 aastat tagasi

Ebaloogiline oled faksineeritud testi tegema ei pea näitad passi , saad igale poole aga oled viiruse kandja, mitte vaktsineeritu on negatiivne aga ikka ohtlik kuna pole süsti teinud, kisub ikka jube kahtlaseks see värk, miskit on kinni makstud….

Läänlane
2 aastat tagasi

Kui kehtestame piirangud on kiun , kui ei kehtesta on jälle kiun, otsustage siis ära antivaxxerid mis teile sobib.

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

Mind need uued piirangud ei mõjuta. Ei tuianud ma enne kuskil ringi ja ei tuia ka edaspidi. Pidudel klubides pole kunagi käinud. See on tore, et hakatakse toidupoe töötajatelt ka nõudma maski. Kui üle poolte töötajatest maski ei kanna, siis miks klient peab.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kas teil omal nagu mõtlemist üldse pole?

Varoona
2 aastat tagasi

Valitsus on nagu peata kana- jookseb siia sinna, edasi tagasi . Selge on ka see, et ajaloolisi näiteid sellest haigusest pole ju ja ei teata mida teha. Proovitakse küll üht- ja teistpidi aga see kõik ei toimi, enne kui teadlased leiutavad vaktsiini, mis toimib pikaajaliselt. Seniks inimesi solgutatakse ja süstitakse mingit sodi sisse, mille väärtus on kaheldav. Olen ise ka 2 korda vaktsineeritud, aga kas veel lasta torkida, selle jään vastuse võlgu.

Maali
2 aastat tagasi
Reply to  Varoona

Varoonale: Olen ka paar süstikest saanud, kuid nüüd mõtlen, kas rohkem tahan. Pole teada, palju need süstid minu tervist halvendasid. Rääkimata sellest, et haiged ja vanad annavad tänu neile süstidele kergesti alla, aga sellest meil ei rääkida. Meil lihtsalt katsetatakse.

Ursula
2 aastat tagasi
Reply to  Varoona

Brûsselist nöuab tulemust. Paiskab Jürile ja K.le raha ja nüüd nad siis jooksevad.

Poku
2 aastat tagasi

Vabandan sõnade pärasr aga kallas valitsud ja terviseamet = DEBIILIKUD !

Pokule
2 aastat tagasi
Reply to  Poku

Miks Debiilikud?Paljud Eesti inimesed käituvadki nagu idioodid,võitlevad oma vabaduse?????? nimel—eitavad covidit. Selliste inimeste pärast,kes käituvad süüdimatult ja ei vaktsineeri,surevad väga paljude lähedased inimesed.Väga paljudes riikides on see enesest mõistetav,et inimestel koroona pass telefonis ja saavad igale poole sisse,ilma probleemideta.

Oeh
2 aastat tagasi
Reply to  Pokule

Ära jutusta mingit jama! Palun!

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Pokule

Kõik vaktsiinivastased ei ole koroona eitajad.
On inimesi, kes ei soovi selle vaktsiini katsetuses osaleda. Palju on neid, kellel peale esimest süsti vaktsiinist kõrvaltoime tekkinud. Kui tervis tuksis, siis seda enam tagasi ei saa. Ole sa 30 või 60 aastane.

Korralik
2 aastat tagasi
Reply to  Pokule

Mis mina teha saan kui eakad ei lase vaktsineerida ja tahavad surra?
Palun uurige järgi kui palju on eakad vaktsineerimata.

Plood
2 aastat tagasi
Reply to  Korralik

Ära puutu eakate tervise asjadesse!Kord oled isegi eakas !!

Vaktsineeritud
2 aastat tagasi
Reply to  Korralik

eakad just surevadki.

Plood
2 aastat tagasi
Reply to  Pokule

Kuni pole ÕIGET VAKSI ei vöta ka seda hädavaksi,mis ei päästa ikkagi viirusest ja vöib samuti lõppeda pilve äärel. Milleks selline hädavaksi äri nii öitseb?Millal nende tootjate rahakirst täis saaks-et tuleks öige vaks?