Eesti võib maskikohustus kaduda paari nädala pärast

Lääne Elu

info@le.ee

Maskikohustus võib peagi kaduda. Foto: Malle-Liisa Raigla
Maskikohustus võib peagi kaduda. Foto: Malle-Liisa Raigla

Terviseamet prognoosib koroonaviiruse keskmisele ehk kollasele riskitasemele jõudmist kahe-kolme nädalaga, mis oleks teadusnõukoja hinnangul omakorda punkt, kus võiks maskikohustuse kaotada, kirjutas ERR.

Koroonaviiruse riskitase Eestis on sellest teisipäevast kõrge (ehk nn valgusfooris oranžil tasemel), veel eelmisel nädalal oli see väga kõrgel tasemel (valgusfooris punane).

Terviseameti epiidülevaates prognoositakse, et kahe-kolme nädala jooksul võiks riskimaatriksil jõuda ka keskmisele (kollasele) riskitasemele, aga madalaima riskitasemeni (roheline) jõudmist enne maikuud terviseamet ei prognoosi.

Teadusnõukoja juht Toivo Maimets on ERR-ile öelnud, et maskikohustus võiks kaduda siis, kui Eesti on koroonaviiruse riskimaatriksis jõudnud kollasele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lihtne
2 aastat tagasi

Kuulutada endeemiliseks. ehk millegiks, mis jääb inimestega pikaks ajaks kaasas käima. Koroona on ammusest lihtsalt midagi, mille ohuga peab avalikes kohtades arvestama. Jääda aastateks veel liikumist ja hingamist takistama ei ole enam proportsionaalne meede

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  lihtne

MILLEKSKI on see sõna!

lahe
2 aastat tagasi

lollusi toompealt alla veeretama on eesti esimene. nende kaotamises aga viimaste hulgas. mõni demokraatlik riik üldse enam nõuab maske ve? rootsi muarust ei nõudnud mitte kunagi ja riik veel täitsa eksisteerib

Jaan
2 aastat tagasi

Ei toeta,maskid peavad jääma ka suvel! Tegemist on tapja viirusega ,mis ründab pidevalt

Eino
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Jätke rumalus, palun teid! Kui see oleks nii kuradima tappev viirus, siis langeks inimesed keset tänavaid pikali. Nii see aga ei ole. Pealegi mask on väga väike tegija selles loos.

ei lange siis?
2 aastat tagasi
Reply to  Eino

vaxsi mürgist terviserikke saanuid kukkus kuu ajaga päris mitu tuntud inimest tänaval kokku

Tolbajoob
2 aastat tagasi
Reply to  ei lange siis?

Kommenteerija kirjutas viirusest, mitte vaktsiinist. Loe kaine peaga!

Miisu
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Ei ole tõsi

Jaan
2 aastat tagasi

Jah see on ainuke piirang, mis mind on seganud selle covidiga.Teised olid ju naljanumbrid mingitel kellaaegadel ründav corona.

Priit
2 aastat tagasi

Äkki ikkagi “Eestis võib maskikohustus kaduda paari nädala pärast”? Lugege oma tekst läbi ka enne, kui avaldate. Alles oli Emakeelepäev.