Kallas: kella 23 piirang ja COVID-19 tõend võib kaduda uuel nädalal

BNS

Peaminister Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Kaja Kallas kirjutas sotsiaalmeedias, et veel sel nädalal või järgmise nädala jooksul jõuab uute abivajajate arv keskmiselt alla 25 inimese päevas, mistõttu saab ilmselt loobuda covid-tõendist.

„See tähendab, et järgnevast päevast loobume Eestis covid-tõendi nõudest – kõik inimesed saavad vaktsineerimis- ja läbipõdemistõendita käia kultuuri- ja meelelahutusüritustel, toitlustusasutustes ja mujal,” kirjutas Kallas.

„Veel viimaste kehtivate kontrollimeetmete eesmärk on olnud tagada Eesti haiglate töö – et ravi saaksid nii rasked covidi-patsiendid kui ka kõik teised Eestimaa inimesed, kes vajavad plaanilist või erakorralist ravi. Haiglate töö tagamiseks oli vajalik, et sümptomaatilise covidiga ei jõuaks haiglasse rohkem kui 25 inimest päevas. Kui see number on väiksem, saame needki kontrollimeetmed lõpetada. Tipphetkel jõudis raske covidiga haiglatesse sel aastal 46 inimest päevas, mullu novembris 51, tänase seisuga keskmiselt 31,” kirjutas Kallas. „On lootust, et veel sel nädalal või järgmise nädala jooksul jõuab uute abivajajate arv keskmiselt alla 25 inimese päevas.”

„See tähendab, et sellele järgnevast päevast loobume Eestis covid-tõendi nõudest – kõik inimesed saavad vaktsineerimis- ja läbipõdemistõendita käia kultuuri- ja meelelahutusüritustel, toitlustusasutustes ja mujal,” kirjutas Kallas ja lisas, et kaotatakse meelelahutusasutustes ja mujal kehtiva kella 23 sulgemisaja piirangu.

Jääb vaid kohustus kanda avalikes kohtades enda ja teiste kaitseks maski.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Mida värki! Kõige vastikum neist asjadest on maskikohustus (lisaks tekitavad need odavad Hiina omad kopsuvähki, nagu just-just teadlased tõdesid). Miks see jääb?

Kaja Tühisus
2 aastat tagasi

Võib kaduda uuel nädala, aga vb ei kao ka…

Jenkem
2 aastat tagasi

SEDA ET, ma nägin jah kuidas viirus täna tühjal posti tänaval mõõgaga vehkis…

K.s
2 aastat tagasi

Ja ikka ei sõnagi sellest, millal valitsus lõpetab selle bortjankaga näo katmise maskeraadi… sest erinevalt kajakaldast näen ma ka ilma bortjankata vaadatav välja…

Vanaema
2 aastat tagasi

Kuidas siis muidu, ei saa ju üle piiride liikuvate inimeste käest tõendit küsida, kui seda enamustel kes siia jõuvad, seda pole.
Sama nagu töötuse määraga, nagu muuseas on kuskilt tulnud umbes 700 tööandjat, kellel on kohe neile põgenikele tööd pakkuda, sest kohalik on ju “laisk ja tahab päris palka saada”.

Arvos
2 aastat tagasi

Ning millal loba asendatakse asjaliku jutuga?

Me usume!
2 aastat tagasi

Mina usun Kaja Kallast!

Kodanik
2 aastat tagasi

Milleks jälle enne kireda ja hämada. Räägime siis kui on kindel, et passid ära kaotatakse. Lootus on lollide lohutus.

Seda et
2 aastat tagasi

ei ole nõus. Tappev viirus ei ole kuhugi kadunud ta ründab

Jaan
2 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Jah ja eriti kella 23 on ta täitsa pöörane aga hommikul kell kuus juba rahuneb maha ja võib tehases kõigiga ninapidi koos töötada.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Mis maagiline arv see 25 siis on? Miks mitte 26 või 24?

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Teatavasti läheb viirus kell 23:00 magama. Sa ei teadnudki või???

Arvos
2 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Püüa näha enda ninaotsast kaugemale ja usu vähem propagandat.