Läänemaa otsib aasta toodet ja tegu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa 2020. aasta parimad. Foto: Silver Raidla
Läänemaa 2020. aasta parimad. Foto: Silver Raidla

SA Läänemaa selgitab kolmandat aastat välja Läänemaa aasta parima toote ja teo. Kandidaate saab esitada 25. oktoobrini, parimad kuulutatakse välja 18. novembril.

Kolmandat aastat korraldatava konkursi eesmärk tutvustada Läänemaa kohalikke tooteid ja teenuseid. SA Läänemaa ettevõtluskonsultandi Kersti Palmiste sõnul ongi kandidaatide puhul ainus tingimus, et tooted peavad olema toodetud Läänemaal või Läänemaal registreeritud tootja poolt ning teenused peavad olema pakutavad Läänemaal registreeritud ettevõtja poolt või kättesaadavad Läänemaal.

Palmiste sõnul on kolme aasta jooksul konkursi tingimused muutnud. Kui esimesel aastal konkureerisid kõik tooted ja teenused üksteisega, siis eelmisest aastast alates nimelt hinnatakse tooteid kahes kategoorias – toidu- ning muu toote ja teenuse kategoorias.

„Kandidaate võivad esitada kõik,” ütles Palmiste. Ta lisas, et täiesti loomulik on kui oma toote, teenuse või teo esitab konkursile ettevõte ise.

Konkursile saab kandidaate esitada 25. oktoobrini. SA Läänemaa kodulehe kaudu. 28. oktoobrist algab võitjate väljaselgitamiseks rahvahääletus, mis kestab 10. novembrini.

Palmiste ütles, et 2019. aastal, mil toimus esimene konkurss hääletati kaks korda – kõigepealt hääletas rahvas oma lemmiku ja siis ettevõtjad oma lemmiku.

Eelmisest aastast selgitatakse aga võitjad välja ainult rahvahääletuse kaudu. Selle aasta parimad kuulutatakse välja 18. novembril toimuval Läänemaal ettevõtjate galal.

Läänemaa aasta toote, teenuse ja teo võitjad

2019. aastal

Läänemaa parim toode (rahva lemmik): Helkiv pross, Catree OÜ

Läänemaa parim teenus: Dirhami sadama kompleks, Mellson Grupp OÜ

Läänemaa aasta tegu: OTT talupoe avamine Haapsalus

Läänemaa aasta tegu (rahva lemmik): Haapsalu Vanalinna Coop kaupluse renoveerimine, Haapsalu Tarbijate Ühistu

2020. aastal

Läänemaa parim toidutoode: Väike Värvu OÜ toodetav Pimeda aja mädarõigas.

Läänemaa parim muu toode või teenus: Wiigi kohvik (Wiigi OÜ).

Läänemaa aasta tegu: Noarootsi kõrtsi ja poe ümberehitamine (Kuther Service OÜ).

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
pakuks
2 aastat tagasi

et toode oleks käkk ja tegu käkitegu