Galerii: jahimehed pidasid hooaja avajahti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Fotod Kaire Reiljan

Jahisarve saatel kuulutasid Haapsalu jahiselts ja Läänemaa jahindusklubi täna Vätse jahionni juures hooaja esimese ajujahi avatuks.

Kuigi põdrajahti tohib pidada juba septembri keskpaigast, algab ajujaht 1. oktoobrist. „1. oktoober on meile nagu riigipüha, siit hakkab ühistegevus pihta,” ütles Eesti jahimeeste seltsi president Margus Puust Läänemaa jahimehi tervitades. Ta lisas, et hommikul teel Saaremaalt Vätsele oli näha, et kümnest autost kaheksas paistsid oranžid vestid ehk et tegemist oli jahimeestega.

Läänemaa jahindusklubi esimehe Endrik Rauni sõnul tahtis Läänemaa jahindusklubi taastada vana traditsiooni, et klubi peab vähemalt ühe jahi koos ühe Läänemaa jahiseltsiga. Eesmärk on, et jahimehed omavahel rohkem suhtleks. Ta lisas, et sel korral kutsuti külla ka tähtsamaid inimesi, et oleks võimalik jahiasju arutada.

Nii osalesidki laupäeval Ridala kandis jahil keskkonnaminister Tõnis Mölder ja asekantsler Marku Lamp, kohal olid Eesti jahimeeste seltsi president Margus Puust ja tegevjuht Tõnis Korts. Läänemaa meeste hooaja avajahti oli saate „Roaldi retked” tarvis üles võtma tulnud Roald Johannson.

Tervitussõnad kõlanud, jagas Haapsalu jahiseltsi esimees Olev Peetris 58 kokku tulnud jahimeest ja -naist kaheks – kes kütiliini, kes ajajateks – ja luges sõnad peale: keda ja kui palju küttida tohib. Ülesanded selged, sõideti jahipaika ja päeva esimene ajujaht läks lahti.

Haapsalu jahiselts peab alanud jahihooajal küttima 47 põtra, kogu Läänemaal on kütitavate põtrade arv 380.

16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see
1 aasta tagasi

tegevus pole enam toidu hankimis vajadus, vaid teadlik harratus ja lõbu

Hunt
1 aasta tagasi

Kas saab kusagilt põdraliha osta Haapsalu kandis? 😍

Põder
1 aasta tagasi

Edukat hooaeg kõikidele küttidele! 🙂

Hunt
1 aasta tagasi

Elagu jahimehed ja jahinaised!

Hunt
1 aasta tagasi

Põdravorst
Põdrakotletid…

meie külas
1 aasta tagasi

saate veel ainult hiiri jahtida, olete teinud tubli tööd, hea , et loomaaed veel olemas on, kuhu te ligi ei pääse

Usun, et
1 aasta tagasi

keegi, kes suudab tappa looma, suudab tappa ka inimese. Mõrv on mõrv ja jaht ei ole enesekaitse.

nii ei käi
1 aasta tagasi
Reply to  Usun, et

Ikka väga meelevaldne ja kuri võrdlus. See pole ilus. Maainimesena tean ja mäletan ikka loomade tapmist. Mitte ei olnud see mõrv vaid söögilaud. Pealegi oli alati kahju kõigil seda tööd teha ja kogeda.

Ei tea
1 aasta tagasi
Reply to  nii ei käi

galleriid vaadates ei paista küll, et keegi sinna kahjutundega kohale läks. Näod nalja täis

Nimi
1 aasta tagasi
Reply to  Usun, et

Kijutasid selle kommentaari hesburgeri kotletti kugistades, jalas nahast kingad ja seljas karusnahkne kasukas?

Njah
1 aasta tagasi
Reply to  Nimi

ei pruugi nii olla ju. Mõni ongi äärmuslik toituja jne. Mul on ausaltöeldes taimedest ka kahju, kui ma toidu peale basiiliku lehti rebin taimelt, aga egas ma sa ju söömata olla. Võibolla kommenteerija tahab öelda oma kirjutisega, et jahimehed on liiale läinud saakloomade tapmisega. Ei tea, mida mõtles, aga inimesed tapaks üksteist maha küll, kui seadused seda ei keelaks. Siin lähevad juba mingite maskide pärast üksteisele kätega kallale, mõtle mis ilma seaduste ja kõigil relvad käes toimuks.

Hunt
1 aasta tagasi

Haudepotis päris ahjus põdrapraad ja ahjukartulid…. 🤪 😍 😍 😍

Täitsa lõpp
1 aasta tagasi

Vahi kui palju neid on. Kohutav!

Tiit
1 aasta tagasi

Mida need põdrad halba teevad? Hunte ja kährikuid tuleks hävitada, kõik kohad neid täis. Metsa ääres on ohtlik eladagi.