MAFFi publiku lemmik oli film metshobustest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Prževalski hobuse varss Doti võitis MAFFi külastajate südamed. Foto MAFF

Matsalu loodusfilmide festivali filmidest võitis publiku südamed ülekaalukalt Ungari režissööri Zoltan Töroki linateos „Metshobused – pusta lugu”, mis tutvustab vaatajale Prževalski hobuse varssa Dotit.

Kuigi Prževalski hobune liigina on pärit Mongooliast, elab Doti Ungari rohtunud tasandikel, mida nimetatakse pustaks. Just seal elutseb üks maailma suurimaid Prževalski hobuste karju.

MAFFi korraldaja Silvia Lotmani sõnul võis film vaatajat võluda sellega, et tegemist oli positiivse looga – üks väljasuremise äärel olev liik on toodud loodusele tagasi. „Ja võib-olla mõjus ka see, et hobused on meile tuttavamad kui näiteks mägrad või mõõkvaalad,” lisas ta. Et tegemist on tõesti hea filmiga, näitab Lotmani sõnul seegi, et „Metshobused – pusta lugu” on maailma eri paigus võitnud mitmeid filmifestivale.

„Metshobused – pusta lugu” oli ka MAFFI üks võidufilmi kandidaate, kuid jäi napilt alla Rootsi filmile mesilaste väljasuremisest. Küll aga teenis film metshobustest Looduse kategoorias parima režii auhinna.

Publiku lemmikfilmi poolt sai hääletada MAFFi kodulehel festivalile järgneva nädala jooksul, sest festivalifilme näidati Eesti eri paigus veel pärast Lihula festivali lõppemist. Lotmani sõnul osales publiku lemmiku valimisel mitukümmend inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments