Vastupanunäitus jõuab Haapsallu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kolmapäeval avab Eesti mälu instituut koostöös Eesti endiste metsavendade liiduga Haapsalu lipuväljakul Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäeva puhul koostatud näituse vastupanust Nõukogude võimule Eestis aastatel 1940–1991.

„Ligi pool sajandit kestnud okupatsiooni sisse jäi palju vastupanuvorme aktiivsest passiivseni. Neid kõiki ei jõua kajastada ükski näitus, kuid tähtis on mitte unustada neid, kes oma südames ei andnud Eestit mitte kunagi ära,“ ütles näituse kuraator Eli Pilve. Näitus „Vastupanu Nõukogude võimule Eestis 1940–1991″ on koostatud eesti, inglise ja vene keeles.

Näituse avamisel 29. septembril kell 13 tutvustavad seda Eesti mälu instituudi juhatuse liige, ajaloolane Martin Andreller ja näituse kuraator.

Eesti endiste metsavendade liidu juhatuse liikme Heiki Magnuse initsiatiivil Haapsallu jõudvat näitust näeb Haapsalu lipuväljakul 31. oktoobrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lipuväljak
2 aastat tagasi

Ei leia sellenimelist väljakut, kahjuks.

jaah,
2 aastat tagasi
Reply to  Lipuväljak

siis ei ole hästi otsitud.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Lipuväljak

Miks te nii rumal olete? Et kui netis pole, siis pole seda olemaski? Olen kindel, et ka teid pole netis mainitud.