Posti tänava munakividega veel plaane ei ole

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Malle-Liisa Raigla fotod

Posti tänava asfaldikihi alt välja tulnud vana munakivisillutise kividele esialgu veel rakendust ei ole.

Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu ütles, et esialgu ladustatakse munakivid Haapsalu linnahoolduse juures, kuid edasist plaani nendega praegu veel ei ole. „Maha panna neid kuhugi ei ole,” ütles Mäesalu.

Posti tänava remont käib praegu Tallinna maantee ja Nurme tänava vahelisel lõigul.

Lõik on jalakäijatele ümbritsetud piirdeaedadega ja selle Tallinna maanteepoolses otsas on kaevatud mitme meetri sügavune auk. Lõigu teises otsas tõstab kopp veoautosse asfalti ja selle alt välja tulnud munakive.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anonüümne
2 aastat tagasi

Mis jube haisev betuumen tänavu on mitmes piirkonnas teedele pandud, ja oli lehk juba ette seda suurt kuumust..

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Munakivisid võib muidugi taaskasutada aga kust võtta tööjõud paigaldamiseks ? Jälgisin mõned aastad tagas Lossi hoovi peavärava juurest munakivi tee ehitust – lõbus pilt oli! Mõni päev viis,mõni päev neli või kaks meest tööl ja nädalas pandi rekordiks 3, meetrit sj.tulemus lausa “fantastiline” kes ei usu minge ja vaadake !

Projekteerija
2 aastat tagasi

Kui selgub, et kivides on mädanik, küllap need kasutuse leiavad mõne ametniku kodus või suvilas.

ough
2 aastat tagasi
Reply to  Projekteerija

oletan, et sama mädanik võib olla ka linnapea pead rünnanud…

saksamaal
2 aastat tagasi

enamus linnades on munakivi teed säilitatud, jälgisin kunagi kuidas Wittembergis peale veeavariid see munakivi tee koht taastati kenasti. meil aga käib black lives matter moodi tegevus

uku
2 aastat tagasi

puud läinud, õige neid munakive kellelegi veel vaja! ilus sile betoon kõikjale nagu tallinnas! munakivid saab betooni sisse killustikuks jahvatada. ah jaa, need nn. “haapsalu vanad majad” – arhitektuur väidetavalt – tuleks kõik maha tõmmata ja 14-korruseliste kortermajadega asendada! vot siis saaks haapsalust üks korralik linn EU mõttes! kogu pagulaste hordi leedu piiri äärest saaks siis ära majutada!

misasja
2 aastat tagasi
Reply to  uku

Mis krdi puud. Uued puud istutatakse ju! Ei teadnudki? Ära hakka, seda munakivi teed pole vaja, kui siis uus ja vastupidav ning siledam. Tahaks autoga sõita sellise peal nagu Tallinna vanalinnas on või? Väheusutav.

Vihkan kõiki
2 aastat tagasi

Kõigepealt puud, nüüd kivisillus. Ainult üks hävitamine. See linnapea ainult hävitab.

supiköök
2 aastat tagasi
Reply to  Vihkan kõiki

Munakividest saab vaestele suppi keeta ja siis seda jagada valimiste eel oravate üritustel.

Munakivi
2 aastat tagasi

See oli muidugi ju maailma suurim avastus, et seal all vana sillutis. Kas siis ei võinuks veidi (ette) mõelda ja neid samu kive juba uude projekti kavandada…

Mida v
2 aastat tagasi
Reply to  Munakivi

Nalja teed? Kunagi tehti uus teekate, sest vana ei kannatanud enam sõitmist. Niisama hakati korras teed uueks tegema? Ei hakatud ju niisama, mõelge ka natukene!

kohalik
2 aastat tagasi
Reply to  Mida v

Mida sa jaurad, kannatas tookord see Posti tänav ka siis sõita, aga kuna partei bossid tahtsid kiiremini sõita ja ei põrutaks ning tänavgi kitsas, siis oli lihtsam asfaltbetoon maha laotada.

Novot
2 aastat tagasi
Reply to  kohalik

Just kitsas. Vanu kive ei ole võimalik laiemaks venitada.

Heinz
2 aastat tagasi

Munakivid on taaskasutuse materjal. Need kivid sobinuks väga hästi raudteejaama ümbruse sillutiseks, annaks juurde endisaegset hõngu.

Väga hea
2 aastat tagasi

Saabki npüd korralokult kõrguseid paika sättida, kui kõik vana värk sealt eemaldada. Nüüd peaks ruumi olema