0

Läänlased teevad Muhu väina regatil head sõitu

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Adelante võitis suurimate jahtide seas Ruhnu-Kõiguste etapi. Foto Janis Spurdzins/ Muhu väina regatt

Eesti purjetajate laulupeoks nimetatud Muhu väina regatist on pool sõidetud ja läänlastele on regatt seni olnud edukas.

Neljapäeval sõitsid purjetajad Ruhnust Saaremaal asuvasse Kõiguste sadamasse. Kolmapäeva hommikul Ruhnu all reipalt puhunud tuult jätkus mõneks tunniks ja siis saabus tuulevaikus, mis segas kaarte hoolega venitades 33-miilise distantsi suurte jahtide gruppides enam kui kaheksale tunnile.

Kõige suuremate ORC I klassi jahtidest juhib nelja sõidu kokkuvõttes võistlust Arne Veske alus Matilda4 (roolis Joachim Aschenbrenner, taktik Juss Ojala). Neljast peetud sõidust võitis Matilda 4 Pärnu-Ruhnu etapi ja kokku on neil 10 punkti.

13 punktiga on teisel kohal Kalevi jahtklubi all sõitev Adelante (Andrus Luht), mille pardal purjetavad läänlased Koit Pauts ja Erki Teras. Adelante on parim olnud viimased kaks etappi – Ruhnu ringi ja enam kui kaheksa tundi kestnud Ruhnu-Kõiguste etapi.

ORC IV grupis on head sõitu teinud Haapsalu jahtklubi alus Black Bird (Tarmo Polli), kes kokkuvõttes juhib oma grupis võistlust 10 punktiga. Black Bird on võitnud kaks etappi – Pärnu-Ruhnu ja Ruhnu ringi. Ruhnu-Kõiguste etapi lõpetas Black Bird teisena.

Samas grupis on kokkuvõttes 26 punktiga neljandal kohal Haapsalu jahtklubi alus Lagle III (Üllar Velviste).

Teistest läänlastest on ORC IV klassis nelja sõidu kokkuvõttes Ragamuffin (Sander Saarik) 8., Tuuslar (Tarmo Allmäe) 11. ja Elevants (Agur Kruusing) 17. kohal.

Kõige väiksemate folkbootide klassis juhib nelja sõidu kokkuvõttes 12 punktiga Kalevi jahtklubi alus Muinsjutukuningas, millega võistlevad läänlased Argo Vooremaa ja Joonas Kiisler. Muinasjutukuningas on võitnud Ruhnu ringi etapi ja viimasel, Ruhnu-Kõiguste etapil olid nad kolmandad.

Ruhnu-Kõiguste etapi võitis Folkbootide klassis Olev Oolupi meeskond jahil Bacchus Jahtklubist Dago. Kokkuvõttes on nad 15 punktiga 5. kohal. Üks punkt vähem ja kokkuvõttes 4. kohal on Vaiko Vooremaa meeskond jahil W-Lind.

ORC III grupis on Haapsalu jahtklubi alus Hilja (Villem Reinaas) 45 punktiga 10. kohal ja ORC II grupis on Haapsalu jahtklubi alus Chantal (Avo Link) kokkuvõttes 50 punktiga 13. kohal.

Täna sõidavad võistlejad Kõiguste lähistel Heimon Kala Kõiguste ringi ja homne etapp viib võistlejad Hiiumaale Kärdla sadamasse.

Olev Oolupi meeskond folkboodil Bacchus. Foto JanisSpurdzins/ Muhu väina regatt
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz