COVID-19: nakatunute arv kasvab, Läänemaale lisandus üks nakatunu

Lääne Elu

info@le.ee

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6774 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 64 ehk 0,9% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 31 inimesel. 22 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas.

Tartumaale lisandus 7, Pärnumaale 6, Võru- ja Järvamaale 4, Lääne-Virumaale 3, Ida-Virumaale 2, Lääne-, Rapla- ja Saaremaale 1 uus nakkusjuht. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 4 juhul rahvastikuregistri järgne elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 45 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1,3%.

Ööpäeva jooksul uusi COVID-19 haigusjuhtumeid ei avatud, haiglaravi vajab 15 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 60 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 5 inimest (33%).

Ööpäeva jooksul manustati 7143 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 590 115 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 506 135 inimesel. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 53,6%.

Selle nädala alguse seisuga on neist inimestest, kel vaktsineerimiskuur lõpetatud, koroonaviirusega nakatunud 0,13 protsenti. Vaktsineeritutest on haiglaravi vajanud umbes 0,02 protsenti.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Koviit
11 kuud tagasi

Misasi teil kasvab? Teste tehti 2x rohkem, kui seni tehtud, % väiksem kui enne, haiglasse kedagi ei sattunud, haiglas ainult 15 inimest, kes ei pruugi seal ka olla covidi nähtude pärast ja ajate siin mingit paanikat jälle …