Soojad ilmad ahvatlesid kiirust ületama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Politsei. Foto: Arvo Tarmula

Läinud nädalal alustasid Haapsalu politseinikud 41 väärteomenetlust, nendest 29 oli seotud liiklusrikkumisega ja 19 omakorda lubatud piirkiiruse ületamisega.

Haapsalu piirkonnavanema Indrek Tohtri sõnul kipuvad ilusate ilmade ja heade teeoludega inimesed liikluses hooletumaks muutuma. „Seetõttu tuletame meelde, et kiiruse ületamisega seab autojuht ohtu nii enda kui ka kaasliiklejad. Piirkiirus võimaldab ohutumalt liigelda, sest jätab autojuhile piisavalt aega, et võimalikke ohte märgata ning seeläbi väheneb õnnetuste tõenäosus,” ütles Tohter.

Kriminaalmenetlus algatati läinud nädalal nii korduvalt kauplusest varastanud inimese kui ka peretüli käigus abikaasat löönud naise suhtes.

Tohtri sõnul registreeriti ka mõned liikluskindluskindlustusjuhtumid, tubakatoodete kuritarvitamised ning koerte pidamise nõuete rikkumised. „Kahel korra alustati menetlust seoses avaliku korra rikkumisega – mõlemad olid seotud liigse alkoholi tarvitamisega,” ütles Tohter.

Politsei kontroll nädala jooksul 180 korral viiruse leviku peatamiseks kehtestatud piirangutest kinnipidamist Läänemaal. Tohtri sõnul käidi peamiselt meelelahutuskohtades, kauplustes ja ühissõidukites. Kontrollide käigus vestles politsei viie ettevõttega ning jagas neli maski. „On hea meel tõdeda, et meie inimesed on piirangutest väga eeskujulikult kinni pidanud ja ka maski kannab maakonnas 98 protsenti inimestest,“ ütles Tohter.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tobedus
2 aastat tagasi

Klassikud on öelnud, et riik on nii suures p___s, et korjavad trahviraha kokku. Kuuldavasti käivad eri piirkonna politseid mööda Eestit ringi ja teevad nn. hoiatustrahve.

K.s
2 aastat tagasi

Väidan vastupidist(rumalad), miks muidu nad linnast ja Taeblast juba peaaegu väljasaanuid koinivad, kel 5km üle??? Liiklusohutuse seisukohalt tark miilits võiks vahekorda astuda ikka nendega, kes asulasse sisse sõites piirkiirust millekski oluliseks ei pea… Ise ei pea küll märkimisväärseks ega oluliseks rikkumiseks nt. Taeblas Tallinna suunal peale viimast vöötrada kiirendama asumist, keda ma sellega ohustan, ühel pool kahemeetrine plankaed, teiselpool jalgtee??? Tõsi, korra kitsed premeerisid 160 eurikuga…A eks neid absurdseid liikluspiiranguid ole teisigi kus Polladel hea passida…

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Just täpselt! Koinivad seal, kus liiklusohutusega pole midagi suurt pistmist. Lihtsalt trahvimise pärast otsivad kitsaskohti. See on nii haiglane tegelikult. Siis teevad suuri sõnu liiklusohutusest. Sa vaata kuskohas sa krt passid, see on otsene nus….ne!!!

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Ei tea, kas see plaanimajandus ikka veel toimib, et ettenähtud trahvide arv kuus ära teha?

juss
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Teie suhtumine Liiklusseadusesse ja politseisse ja teie väljenduslaad ei jäta teist just eriti terava pliiatsi muljet.

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  juss

Olen arvamusel, et lollustesse ja lollidesse suhtumine peab vastama nii lolluste kui lollide tasemele, ainult siis on pisikinegi lootus et see neile kohale jõuab…lgp. Juss…

Mida v.
2 aastat tagasi
Reply to  juss

Mida sa targutad oma pliiatsiga! Sa ei saanud aru, mida kirjutati. Loe uuesti!

Tohoh!!!
2 aastat tagasi
Reply to  juss

Vaat kus tuli seaduslikkuse eest võitleja välja. Aga siiani pole avaldanud, millises Läänemaa ettevõttes makstakse sularahas osa palgast? Pidite ju teadma. See ka võib olla seaduserikkumine, aga selle filtreerite enda arusaamise järgi õigusriigist ja seadustest välja?

juss
2 aastat tagasi

Kui veel keegi ei tea, siis kiiruse ületamine käib pidevalt ja ilmast sõltumata! Vaevalt, et politseis rumalad töötavad!