Lääneranna valla keskkonnakuud alustasid vallaametnikud metsa istutamisega

Lääne Elu

info@le.ee

Lääneranna valla avalike suhete juht Raahel Apsalon. Kuvatõmmis

Teist aastat järjest on Lääneranna vald kuulutanud maikuu keskkonnakuuks, mil pööratakse seega rohkem tähelepanu keskkonnateemadele ja -tegevustele.

Tänavu alustati keskkonnakuud talgutega – Lääneranna valla ametnikud ja volikogu liikmed käisid koos metsa istutamas. „Et säiliks tasakaal, tuleb see, mis on looduselt võetud, ka tagasi anda,” selgitas talgupäeva korraldamist Lääneranna valla avalike suhete spetsialist Raahel Apsalon. Ligi 3hektarilisele metsalangile istutati umbes 6000 männiistikut.

„Eelmise aasta keskkonnakuu läks inimestele korda ja oleks patt seda mitte korrata,” ütles Lääneranna valla järelevalvespetsialist Piret Mäestu. „On näha, et keskkonna hoidmine on inimestel südames, kuid vahepeal jääb puudu täpsematest näpunäidetest, kuidas oma kodus sellesse panustada. Ka seekord räägime keskkonnakuul nii prügi sorteerimisest kui ka nippidest, kuidas igaüks meist saab läbi teadlikkuse ja valikute mõjutada seda, millised on kauplustes olevad pakendid ning kui hästi on need hiljem ümbertöödeldavad,” ütleb Mäestu.

Keskkonnakuu raames saab Lääneranna Teatajast ja valla sotsiaalmeediast lugeda artikleid, näha kogemusvideosid ning osaleda ka erinevates loosimängudes ja sorteerimiskampaanias #SordiSinagi.

Keskkonnakuul avaneb ka suur ülevallaline jäätmekäitluse küsitlus, millest osavõtt on kõigile valla elanikele soovituslik, kuna küsitluse tulemusi võetakse arvesse uue korraldatud jäätmeveohanke koostamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marika
2 aastat tagasi

Suurepärane algatus ja väga informatiivne keskkonnaveeb.
Jätkake samas vaimus ja jagage keskkonnatarkust 🙂

mustronk
2 aastat tagasi

Teeme suht noorele metsale lageraide sõtkudes orhideede kasvuala puruks tähistame keskonnakuud sinna midagi nüüd istutades tähtsalt.
Rohkem selline kirstu urineerimine ole see teie üritus

toits
2 aastat tagasi

käisin ka metsa istutamas aga minust ei midagi.

noh
2 aastat tagasi
Reply to  toits

et siis puupõldu tegemas, nagu nüüd on moodne öelda. Ilmselt kuskil KAH alal?

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  toits

puude istutamine on tänuväärne tegevus. Teile pakub nalja või, et sellest kirjutatakse? Võibolla on eeskuju just vaja, hakkab mõni mõtlema ka looduse peale rohkem.

Valikuline
2 aastat tagasi
Reply to  toits

Ja miks Võrumaa metsadest ei kirjutata? Kus on Jõgevamaa uudised? Üks võõras vald rebitakse kogu aeg lagedale. Vägivaldne.